22
Οκτωβρίου
2015
- 13:48
Τελευταία τροποποίηση στις 22 Οκτωβρίου, 2015 - 13:49

Εύκολα πιροσκί στη στιγμή.
Τι χρειαζόμαστε:
Χυλός
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. baking powder
- 1/3 κ.γ. σόδα σκόνη
- 200 ml. γάλα
- 2 αυγά
- *προαιρετικά πιπέρι
Γέμιση
- 20 λουκανικάκια
- 5 φέτες τυρί (μαλακό, αυτό που βρίσκεται σε ατομικά σελοφάν) κομένες στα δύο
Άλλα που χρειάζομαι
- οδοντογλυφίδες
- λάδι για τηγάνισμα
-
Πώς το κάνουμε:
1) Σκουπίζω τα λουκανικάκια από τυχόν υγρασία και τα περνάω σε οδοντογλυφίδες. Στα μισά περνάω από μια λουρίδα τυράκι και το κολάω πιέζοντας με τα δάχτυλα. Ετοιμάζω τον χυλό μου ανακατεύοντας πρώτα τα στερεά υλικά (αλεύρια, ζάχαρη, αλάτι, b.p., σόδα). Ενώνω τα υγρά υλικά μου χτυπώντας ελαφρά(γάλα, αυγά). Ενώνω τα 2 μείγματα ανακατεύοντας καλά ώσπου να χω ένα λείο μείγμα. Αφήνω να σταθεί ο χυλός μου λιγάκι...Διαβάστε περισότερο: Corn dogs...κάτι σαν πιροσκί http://www.sintagespareas.gr/sintages/corn-dogskati-san-piroski.html#ixzz3pHz3eqhd