19
Απριλίου
2019
- 19:26
Τελευταία τροποποίηση στις 19 Απριλίου, 2019 - 19:26
Συστατικά
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% λιωμένη
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- 2 αυγά μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. σκόνη αμυγδάλου
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 20 γρ. κακάο
- 100 γρ. στέβια σε σκόνη
- 45 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 20 γρ. ξύσμα σοκολάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. και κακαοβουτυρώνουμε.
- Kαθαρίζουμε και πολτοποιούμε ένα αβοκάντο με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός το αβοκάντο με την λιωμένη σοκολάτα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με το αβοκάντο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με μία σπάτουλα σιλικόνης το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com