29
Ιουνίου
2019
- 12:21
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Ιουνίου, 2019 - 12:21
Συστατικά
- 2 πατάτες
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κιλό κοτόπουλο
- χυμό από 1 λάιμ
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Για το αρωματικό βούτυρο
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
Για το σερβίρισμα
- φρέσκια ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Κόβουμε τις άκρες από τις γλυκοπατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα του.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μόλις πάρουν χρώμα τα λαχανικά τα βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα και καλύπτουμε την τρύπα με αλουμινόχαρτο.
Για το αρωματικό βούτυρο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κουρκουμά, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για τη σύνθεση
- Βάζουμε τα χέρια μας κάτω από την πέτσα από το κοτόπουλο και τη χωρίζουμε από τη σάρκα για να φτιάξουμε μια θήκη.
- Απλώνουμε το αρωματικό βούτυρο σε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και το στηρίζουμε στην τρύπα της φόρμας.
- Βάζουμε στο κοτόπουλο τον χυμό από το λάιμ, το δεντρολίβανο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και σερβίρουμε με τα λαχανικά και φρέσκια ρίγανη.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com