Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Απίθανο Carrot Cake



Η πιο ωραία, εύκολη και αυθεντική αμερικάνικη συνταγή Carrot Cake μαζί με τα μυστικά της, είναι εδώ! 

Υλικά Συνταγής
Για το κέικ
300 γραμ. σπορέλαιο
200 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
4 αυγά (θερμ. δωμ.)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γραμ. τριμμένο καρότο
100 γραμ. καρύδια
100 γραμ. σταφίδες
Στερεά υλικά
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμ. κακάο
2 βανίλιες
2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. κανέλα
Για την επικάλυψη
250 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. άχνη ζάχαρη
100 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το κέικ καρότου
Ξεκινάμε το κέικ καρότου προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια με διάμετρο 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.

Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λευκή, τη μαύρη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3′ να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10-15′. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να τα πίνει το μείγμα κάθε φορά και ρίχνουμε το ξύσμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι.

Τέλος, ρίχνουμε το καρότο, το καρύδι και τη σταφίδα και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα να μπουν μέσα τα υλικά.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψάκια. Ψήνουμε για περίπου 40′ να σταθεροποιηθεί, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα. Αλείφουμε με τη μισή κρέμα, καλύπτουμε με το άλλο κέικ και αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Για την επικάλυψη του Carrot Cake
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα. Λίγη λίγη, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε την άχνη. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει η επικάλυψη.

10+1 μυστικά για το καλύτερο Carrot cake
• Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

• Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10-15΄. Έτσι, θα καραμελώσει πιο σωστά στο ψήσιμο, θα λιώσει πιο γρήγορα και θα πάρει αμέσως όγκο το carrot cake.

• Για να γίνει πολύ αφράτο το carrot cake, τρίψτε το καρότο σε λεπτό τρίφτη. Όσο πιο ψιλοτριμμένο είναι το καρότο, τόσο πιο σωστά θα ομογενοποιηθεί, χωρίς πολύ ανακάτεμα.

• Βάζοντας μαύρη ζάχαρη στο κέικ καρότου, η γεύση απογειώνεται και το χρώμα θα γίνει λίγο πιο σκούρο εξαιτίας της μελάσας που περιέχει. Για πιο πλούσια γεύση και άρωμα λοιπόν, βάλτε και μαύρη ζάχαρη.

• Κοσκινίστε τα στερεά υλικά, όπως σε όλα τα κέικ σας.

• Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

• Για να γίνει αφράτο το carrot cake σας, μην ανακατέψετε πολύ ώρα το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα. Με το ανακάτεμα αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης κι αντί για αφράτο, το κέικ σας θα βγει λασπωμένο και με λαστιχένια υφή.

• Το μεγάλο μου μυστικό: αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο και τρίψτε το τριμμένο καρότο με λίγη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο «ψήνουμε» το καρότο, το μαρινάρουμε με ζάχαρη και αλάτι, για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα αρώματα και να ομογενοποιηθεί πιο σωστά μέσα στο μείγμα.

• Για πιο πλούσιο άρωμα και υγρασία στο carrot cake, αν έχετε χρόνο, μουλιάστε τις σταφίδες σε λίγο χυμό ή κονιάκ. Στραγγίστε καλά και αλευρώστε τες πριν τις ρίξετε στο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν δυο φορές περισσότερα αρώματα μέσα στο κέικ.

• Λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, θα απογειώσει το carrot cake σας.

• Αφήστε το carrot cake να σταθεί για 15΄ αφού το βγάλετε από το φούρνο. Βγάλτε το σε σχάρα να κρυώσει καλά.

• Κόψτε αν θέλετε το κέικ σε λεπτές οριζόντιες φέτες, γεμίζοντας ενδιάμεσα με κρέμα, για να φτιάξετε carrot cake με ύψος που είναι πολύ εντυπωσιακό.

 

Πηγή κειμένου: 

argiro.gr