Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Υπουργός Εσωτερικών Αυστρίας: Δεν έχουμε ενδείξεις για πιθανές επιθέσεις τζιχαντιστών



Συγκεκριμένες ενδείξεις για ενδεχόμενη επίθεση δεν υπάρχουν στην Αυστρία, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών,Βόλφγκανγκ Σομπότκα, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ζητώντας ταυτόχρονα από τις αστυνομικές αρχές της χώρας αυξημένη επαγρύπνηση.

Υπάρχει βέβαια και στην Αυστρία μία γενική απροσδιόριστη αίσθηση απειλής, αλλά "συγκεκριμένες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι, δεν υπάρχουν σε εμάς σε αυτή τη μορφή, ωστόσο η προσοχή είναι απαραίτητη όσο ποτέ", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως για να εξαχθούν συμπεράσματα για την Αυστρία πρέπει να προκύψουν τα αποτελέσματα των ερευνών για τη χθεσινή επίθεση στο Βερολίνο.

Ταυτόχρονα ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα επισήμανε πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί να αφαιρέσει η τρομοκρατία τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας, για αυτό και κάλεσε τους πολίτες, "παρ΄ όλα αυτά, και με μεγάλη προσοχή, να συνεχίσουν να επισκέπτονται τις χριστουγεννιάτικες αγορές και εκδηλώσεις".

Οπως παρατήρησε ο ίδιος, θα ενισχυθεί η αστυνομική επιτήρηση, ωστόσο μία τέτοια επίθεση όπως η χθεσινή στο Βερολίνο, μπορεί να συμβεί παντού, "αλλιώς πρέπει να παραλύσει η δημόσια ζωή".
"Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτή την τρομοκρατία και είναι ακριβώς η ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία που πρέπει να έχει τη δύναμη να αντισταθεί σε αυτή την τρομοκρατία", πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στην Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία από χθες το βράδυ με τον Γερμανό ομόλογό του, έδωσε εντολή στις αστυνομικές διευθύνσεις των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων της Αυστρίας να ενισχύσουν την αστυνομική παρουσία σε δημόσιους χώρους, αναφέροντας πως στη σημερινή συνεδρίαση του επιτελείου επιχειρήσεων του υπουργείου του αναλύεται η τρέχουσα κατάσταση για να αποφασιστούν ενδεχομένως κάποια έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την Αυστρία.