Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει τα νυχτερινά χτυπήματα που έγιναν στη Συρία στις θέσεις του ISIS



Οι Εναέριες Διαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας τη νύχτα επιτέθηκαν σε τέσσερις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έγιναν οκτώ πτήσεις του SU-24М και του SU-25,  ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ίγκορ Κονασσένκοφ.

"Τη νύχτα έγιναν χτυπήματα σε τέσσερις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους ".Έγιναν οκτώ πτήσεις βομβαρδιστικών του μετώπου SU-24М και των μαχητικών SU-25", είπε ο Κονασσένκοφ.

"Την ημέρα έγιναν πάνω από είκοσι πτήσεις σε οκτώ θέσεις των τρομοκρατικών ομάδων του ISIS. Στις πτήσεις συμμετείχαν αεροσκάφη SU-24М και SU-25 τα οποία πέρασαν από βαθύ εκσυγχρονισμό και έχουν τα πιο σύγχρονα συστήματα αναχαίτισης ", είπε ο στρατηγός.

Εκτός από αυτό, οι Εναέριες Διαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας κατέστρεψαν το αρχηγείο των τρομοκρατών και την αποθήκη πυρομαχικών στη συριακή πόλη Ιντλίμπ, το αρχηγείο δίπλα στο Χάμα και το εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στα βόρεια του Χομς.

"Καταστράφηκαν το επιτελείο των τρομοκρατικών ομάδων και η αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή της πόλης Ιντλίμπ, καθώς και οχυρωμένο αρχηγείο μαχητών τριών επιπέδων στην περιοχή του οικισμού Χάμα ", είπε ο Κονασσένκοφ.

 "Με απευθείας πτώση της αεροπορικής βόμβας πλήρως καταστράφηκε το εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών και πυρομαχικών στα βόρεια της πόλης Χομς ", τόνισε, αφού υπογράμμισε ότι "σε αυτή την επιχείρηση τα οχήματα γέμιζαν με εκρηκτικά κι έπειτα χρησιμοποιούνταν για διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών, μεταξύ άλλων και από κομμάντος αυτοκτονίας".

Ο στρατηγός σχολίασε το νυχτερινό βίντεο των νυχτερινών χτυπημάτων και παρατήρησε ότι η λήψη έγινε από μη επανδρωμένα στις περιοχές οικισμών Ιντλίμπ και Ελ-Λατάμνα. "Βλέπετε αποτελέσματα της χρήσης αεροσκαφών SU-25 στο αρχηγείο της ομάδας μαχητών στην ακατοίκητη περιοχή στα προάστια του Ελ-Λατάμνα ", είπε ο Κονασσένκοφ στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε, ένα πολύ καλά οχυρωμένο κτίριο από μπετόν με τρία επίπεδα καταστράφηκε με απευθείας ρήψη των αεροπορικών εκρηκτικών βομβών FAB-500. Ταυτόχρονα τα διπλανά κτίρια δεν έχουν πάθει ζημιά.

"Ως αποτέλεσμα το αρχηγείο μαχητών μίας από τις ομάδες του ISIS στη συγκεκριμένη περιοχή καταστράφηκε ", εξήγησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι Εναέριες Διαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας ενεργά χρησιμοποιούν μέσα της διαστημικής κατασκοπείας και μη επανδρωμένα για λήψη δεδομένων για θέσεις των τρομοκρατών και αποτελεσμάτων των επιθέσεων, ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού οργάνου.

Εκτός από αυτό η Ρωσία διρογάνωσε μια στενή συνεργασία με το Ιράν και με το Ιράκ μέσω του διεθνούς πληροφοριακού κέντρου στη Βαγδάτη, όπου τη Ρωσική Ομοσπονδία εκπροσωπεί ο αντιστράτηγος Κουραλένκο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εκπροσώπου του Υπουργείου, πάνω από 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα ενσωματώθηκαν στη σύνθεση της αεροπορικής ομάδας των Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας η οποία χτυπάει τις θέσεις της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στο έδαφος της Συρίας. "Η αεροπορική ομάδα δημιουργήθηκε σε πολύ σύντομο διάστημα. Καταφέραμε να το κάνουμε, επειδή τα βασικά αποθέματα υλικών και πυρομαχικών υπήρχαν στο σημείο υλικής και τεχνικής υποστήριξης στο Ταρτούς. Έμεινε μόνο να μεταφερθεί η αεροπορία και κάποιος εξοπλισμός ", είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού αμυντικού οργάνου.

Στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας επίσης ανέφεραν ότι η τακτική ομάδας της ταξιαρχίας πεζοναυτών με μέσα ενίσχυσης προστατεύει την αεροπορική βάση στη Συρία, όπου εγκαθίσταται η αεροπορική ομάδα των Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

"Για την προστασία της βάσης χρησιμοποιείται η τακτική ομάδα της ταξιαρχίας πεζοναυτών με μέσα ενίσχυσης ", είπε ο Κονασσένκοφ.

Υπενθύμισε ότι η αεροπορική ομάδα των Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας διαμορφώθηκε στην αεροπορική βάση "Χμεϊμίμ" στην περιοχή της Λατακίας.

"Η δική μας αεροπορική βάση πλήρως εφοδιάζεται με υλικά και τεχνικό εξοπλισμό από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Τοπικές αρχές παρέχουν βοήθεια στον εφοδιασμό της βάσης με φρούτα και λαχανικά ", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης.