Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

υπουργείο Εθνικής Αμυνας

 

Τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235 πέταξε πάνω από το Αιγαίο

Σε πτήση κατασκοπευτικού αεροσκάφους, τύπου CN-235, πάνω από το Αιγαίοεπέμεινε η Τουρκία την Παρασκευή.

Πέταξε στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου προχώρησε σε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.



Στην Αεροπορία Στρατού 70 ελικόπτερα Kiowa Warrior - Δείτε φωτογραφίες

Εβδομήντα αναγνωριστικά ελικόπτερα τύπου OH-58D Kiowa Warrior παρέλαβε και επίσημα τη Δευτέρα η αεροπορία στρατού σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας.



«Δεν έχει απαγορευτεί το Μακεδονία Ξακουστή» λέει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Ουδέποτε έχει απαγορευτεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης» του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 



Αποστολάκης: Η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες αν ξεπεράσει τα όρια

«Αν η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια θα υποστεί τις συνέπειες». Η δήλωση ανήκει στον ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη κι έγινε συμπτωματικά την ίδια ώρα που έγιναν και οι ανακοινώσεις της ExxonMobil για το κοίτασμα-μαμούθ στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο ΥΕΘΑ βρισκόταν σε «κλειστό γεύμα» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι 30 επιχειρήσεων.



Τα Σκόπια ονομάζονται “Μακεδονία” σε χάρτη του υπουργείου Άμυνας!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο χάρτης αυτός έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσιάζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Μάλιστα αυτός ο χάρτης δεν αποσύρθηκε όταν έγινε αντιληπτό πως γράφει αντί για Σκόπια “Μακεδονία”, αλλά οι υπεύθυνοι σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο συνέταξαν απολογητικό σημείωμα τον οποίο τον συνοδεύει.