Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 -

Tραμπ για Κάμαλα Χάρις: «Θα πρέπει να παραπεμφθεί και να διωχθεί για τις πράξεις της»



Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του κατά της Δημοκρατικής αντιπάλου του Κάμαλα Χάρις, ζήτησε «να της απαγγελθούν καταγγελίες και να διωχθεί».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο Ίρι της Πενσυλβάνια, την Κυριακή, ο Τραμπ είπε ότι η Χάρις θα πρέπει να αποκλειστεί από την υποψηφιότητα για πρόεδρος, να παραιτηθεί από το αξίωμα και να διερευνηθεί σε υψηλότερο επίπεδο.

«Θα πρέπει να αποκλειστεί. Θα πρέπει να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία και να πάει σπίτι της στην Καλιφόρνια», είπε ο Τραμπ στο πλήθος που ζητωκραύγαζε ενώ μιλούσε για την «εισβολή» στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Επέκρινε τις μεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις, ο Τραμπ και ζήτησε να παραπεμφθεί.

«Θα πρέπει να παραπεμφθεί και να διωχθεί για τις πράξεις της», είπε. 

Ο πρώην πρόεδρος ζητά έρευνες για την αντιπρόεδρο Χάρις,  κατηγορώντας την για τους θανάτους ανθρώπων που σκοτώθηκαν από αλλοδαπούς χωρίς έγγραφα.

Η Χάρις επισκέφτηκε τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού την Παρασκευή, στο πρώτο της ταξίδι εκεί εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια.

Εκφωνώντας μια ομιλία στο Ντάγκλας της Αριζόνα, μια αμφίρροπη πολιτεία στα σύνορα , η Χάρις ζήτησε σκληρότερα μέτρα ασφαλείας και επέκρινε τον Τραμπ για τον ρόλο του νωρίτερα αυτό το έτος στην εξάλειψη ενός δικομματικού νομοσχεδίου που ήταν αποτέλεσμα μηνών διαπραγματεύσεων.

Η μετανάστευση εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για πολλούς ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos διαπίστωσε ότι το 70% θεώρησε τη μετανάστευση στα νότια σύνορα ως «σημαντικό» ζήτημα γι ‘αυτούς και ο Τραμπ προηγείται της Χάρις με 10 μονάδες σχετικά με το ποιος ήταν ο καταλληλότερος για να το χειριστεί.

 «Ο στραβός Τζο έπαθε διανοητικά προβλήματα. Λυπάμαι. Αλλά ψέματα η Κάμαλα Χάρις, ειλικρινά, πιστεύω ότι γεννήθηκε έτσι. Κάτι δεν πάει καλά με την Κάμαλα, και απλά δεν ξέρω τι είναι, αλλά σίγουρα κάτι λείπει», είπε ο Τραμπ.