Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Times: Σταματήστε τους δημοσιογράφους, σταματήστε τον Τύπο



Αυξάνονται οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που εργάζονται σε υποτιθέμενες φιλελεύθερες δημοκρατίες, όπως επισημαίνουν οι «Τάιμς» του Λονδίνου.

«Σταματήστε τους δημοσιογράφους, σταματήστε τον Τύπο... Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυταρχικά καθεστώτα βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο της εκάστοτε κυβέρνησης. Παρά το γεγονός ότι δεν επικροτεί κανείς την καταστολή της ελευθεροτυπίας, δυστυχώς θα πρέπει να την αναμένουμε», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:

 

«Η προσπάθεια λογοκρισίας των ΜΜΕ είναι ένα σημάδι αυταρχικών καθεστώτων. Αντιθέτως,η ύπαρξη ενός δύσπιστου,κριτικού Τύπου που βγάζει «γλώσσα» στο κατεστημένο λέγοντας αλήθειες,είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας φιλελεύθερης δυτικής δημοκρατίας. Ωστόσο,σε αρκετές χώρες με φιλελεύθερα δημοκρατικά καθεστώτα, οι αρχές έχουν προσπαθήσει να εκφοβίσουν και να εξοντώσουν όλους όσοι είναι κριτικοί απέναντί τους».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ένα πρόσφατο παράδειγμα που αφορά την Ιταλία.

 

«Το κίνημα των «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία,το οποίο μαζί με τη «Λέγκα» συγκυβερνούν στην Ιταλία, επικρίνει με παρανοικό τρόπο τον Τύπο απειλώντας να κλείσει το συνδικάτο των Ιταλών δημοσιογράφων.

Η κίνηση αυτή έγινε αφότου οι δημοσιογράφοι δημοσίευσαν λεπτομέρειες για έναν υπεύθυνο Τύπου των «Πέντε Αστέρων» ο οποίος δεν συνεργαζόταν με τα ΜΜΕ».