Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Τέλος στο θρίλερ με την αεροπειρατεία στη Λάρνακα - Συνελήφθη ο δράστης



Τέλος έλαβε το απίστευτο θρίλερ που από το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας...  Ο δράστης παραδόθηκε και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Λίγο πριν είχαν μεταδοθεί εικόνες τηλεοπτικών μέσων στις οποίες ένας από τους επιβαίνοντες πηδούσε για να σωθεί από παράθυρο του πιλοτηρίου. Στη συνέχεια φάνηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι να βγαίνουν από την πόρτα και να κατεβαίνουν τη σκάλα. Αμέσως αστυνομικοί έτρεξαν και τους παρέλαβαν.

Η αστυνομία σχεδίαζε επιχείρηση για την εξουδετέρωση του αεροπειρατή, ο οποίος κρατούσε επτά ομήρους.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην εκκένωση εστιατορίων και υποστατικών στην περιοχή Μακένζι σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο, ενώ απομάκρυνε ακόμα περισσότερο τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία από το χώρο. Τους ζήτησε να μετακινηθούν ακόμα 500 μέτρα πιο μακριά.

Μάλιστα οι αρχές είχαν ζητήσει από τα τηλεοπτικά κανάλια να είναι έτοιμα να διακόψουν τις απευθείας μεταδόσεις όταν τους ζητηθεί.

Aεροσκάφη  C130 είχαν προσγειωθεί στην Πάφο με ειδική ομάδα Αιγύπτιων Κομάντος.

Ελεύθεροι σκοπευτές είχαν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας!

Φωτογραφίες του Sky News δείχνουν οπλισμένους αστυνομικούς μέσα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Οι αιγυπτιακές Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι ο αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και το όνομά του είναι Σαϊφ Ελ Ντι Μουσταφά. Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Ελ Σίσι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού. 

Μία νέα φωτογραφία ανέβηκε στο Διαδίκτυο στην οποία φέρεται να είναι ο δράστης

Από τις 8.30 το πρωί που έγινε γνωστό ότι υπάρχει αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που προσγειώνεται στη Λάρνακα μέχρι αυτή την ώρα, επικρατεί ασάφεια και αντιφατικές πληροφορίες τόσο για την ταυτότητα όσο και για τα κίνητρα του δράστη. Μάλιστα την τελευταία ώρα φαίνεται ότι ίσως να μην ερωτικής φύσεως η υπόθεση καθώς ο δράστης προβάλλει νέα αιτήματα.

H μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη.... Ενώ και ο Κύπριος Πρόεδρος είχε πει ότι όλα έγιναν για μια γυναίκα και ότι ο αεροπειρατής δεν είναι τρομοκράτης, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αεροπειρατεία δεν έχει πρωτίστως προσωπικά κίνητρα, αλλά πολιτικά. Στην επιστολή του ο αεροπειρατής φέρεται να ζητεί να επικοινωνήσει με αξιωματούχους της ΕΕ.

Βασικό αίτημά του είναι η απελευθέρωση συγκεκριμένων γυναικών από φυλακές της Αιγύπτου.

 

Καλύμματα φορητών τηλεφώνων ήταν τα «εκρηκτικά» του αεροπειρατή!!!

Δεν είχε εκρηκτικά πάνω του ο αεροπειρατής, ο οποίος νωρίτερα παραδόθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, διαπιστώθηκε ότι τα «πυρομαχικά» ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. Είχαμε μια τέτοια υποψία, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε ότι είχαν φτάσει από την Αίγυπτο στο αεροδρόμιο της Πάφου Αιγύπτιοι κομάντος και διαπραγματευτής, γνώστης της αραβικής γλώσσας. Τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αεροπειρατής παραδόθηκε, αφού η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά του για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.