Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Telegraph: Νέα αναβολή της ψηφοφορίας για τη συμφωνία του Brexit εξετάζει η Μέι



Το ενδεχόμενο να αναβάλει ξανά την ψηφοφορία στη Βουλή, για την επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit, εξετάζει η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την Telegraph.

Συνεργάτες της Βρετανίδας πρωθυπουργού καταρτίζουν σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η έγκριση της συμφωνίας από τους βουλευτές θα εξαρτάται από περαιτέρω παραχωρήσεις από την ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα. Στόχος είναι να αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις όσων είναι αντίθετοι στη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Μέι με τις Βρυξέλλες, επιτρέποντας παράλληλα να δοθεί περισσότερος χρόνος για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέι είχε αναβάλει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο, καθώς όλα έδειχναν ότι θα καταψηφίζονταν η συμφωνία για το Brexit, ακόμη και από μέλη του κόμματός της. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για την εβδομάδα που ξεκινά από τις 14 Ιανουαρίου και θα διεξαχθεί έπειτα από τη συζήτηση στο κοινοβούλιο που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Με δεδομένο ότι η 29η Μαρτίου είναι η ημερομηνία του «διαζυγίου» της Βρετανίας με την ΕΕ, η αδυναμία της Μέι να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική στήριξη στη συμφωνία προκαλεί την έντονη ανησυχία επιχειρηματιών και επενδυτών, που φοβούνται ότι η χώρα οδεύει προς ένα επιζήμιο Brexit, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Από την πλευρά της η Μέι προειδοποίησε ξανά, με δηλώσεις της στη Mail, για τις συνέπειες καταψήφισης της συμφωνίας, τονίζοντας ότι διακυβεύονται θέσεις εργασίας και πως οι βουλευτές θα θέσουν την δημοκρατία σε κίνδυνο αν δεν εκπληρώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 για την αποχώρηση από την ΕΕ.