Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Συρία: 28 νεκροί σε σφοδρές μάχες του στρατού με μαχητές του Ι.Κ.



Σφοδρές μάχες μεταξύ μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σημειώθηκαν χθες στην Τάμπκα, ένα από τα προπύργια των τζιχαντιστών στη βόρειαΣυρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 28 άνθρωποι και στα δύο στρατόπεδα, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεκάδες μαχητές του Ι.Κ. επιτέθηκαν νωρίς χθες εναντίον θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της πόλης, που έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για τον ανεφοδιασμό τους, καθώς βρίσκεται στις όχθες του Ευφράτη, κοντά στην πόλη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ξέσπασαν σφοδρές μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ωστόσο οι δυνάμεις του καθεστώτος κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους, περίπου 15 χλμ. από το αεροδρόμιο της Τάμπκας, το οποίο κατέχει το Ι.Κ..

«Έντεκα μαχητές του καθεστώτος και 17 του Ι.Κ. σκοτώθηκαν στην επίθεση», ανέφερε ο Άμπντελ Ραχμάν. Κατά τον ίδιο, τουλάχιστον 37 άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων και 101 του Ι.Κ. έχουν σκοτωθεί αφότου το καθεστώς άρχισε την επίθεσή του στην Τάμπκα.