Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Μεγάλη κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων



Την εντολή να εκκενωθούν δημόσιοι χώροι και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, έδωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Φούλερτον της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, μετά το συναγερμό που σήμανε νωρίτερα και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη ενός σωλήνα-βόμβα, όπως τον αποκάλεσαν οι αμερικανικές αρχές.

Το ύποπτο αντικείμενο αναφέρθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί (τοπική ώρα). Οι αστυνομικοί απέκλεισαν αμέσως την Euclid Avenue και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ «εκκενώθηκαν τα σπίτια σε όλη την περιοχή περιμετρικά του αντικειμένου που είχε τοποθετηθεί», όπως δήλωσε ο εκμπρόσωπος της αστυνομίας.

Στο σημείο έσπευσε η ειδική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και γύρω στις 10, ξεκίνησε ο έλεγχος του αντικειμένου. Αρχικώς πλησίασε το ειδικό ρομπότ που εξετάζει τους πιθανούς μηχανισμούς. «Η ειδική μονάδα έκρινε πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, ήταν η ελεγχόμενη έκρηξη», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιχείρησης. 

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 12:20 και στη συνέχεια ανέλαβε δράση το συνεργείο για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των επικίνδυνων κομματιών που εκτοξεύθηκαν στη γύρω περιοχή. Όπως ανακοινώθηκε ώρες αργότερα, ο σωλήνας δεν περιείχε εκρηκτικά. Λίγη ώρα αργότερα, δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία ο δρόμος και οι πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους.