Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Σύλληψη πέντε τζιχαντιστών στην Τουρκία – Ο ένας είχε σχέσεις με τον «Τζιχάντι Τζον»



Πέντε άτομα συνέλαβε η τουρκική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη εκ των οποίων ένας φέρεται να έχει στενή σχέση με τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους«Τζιχάντι Τζον» που φέρεται να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Ράκα της Συρίας πρόσφατα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως ο συλληφθέν γεννήθηκε στο Λονδίνο. Μάλιστα τα βρετανικά ΜΜΕ τον έχουν περιγράψει κατά το παρελθόν ως άνθρωπο – κλειδί στο δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η εν λόγω ομάδα ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι πέντε συλληφθέντες πέρασαν στην Τουρκία από τη Συρία. Οι τουρκικές αρχές τους ερευνούν για διασυνδέσεις με τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Associated Press αναφέρει πως την Πέμπτη, μία μέρα πριν καταλάβει ο τρόμος το Παρίσι, οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ ​είχαν προειδοποιήσει για επικείμενες επιθέσεις της ISIS.

«Οι ιρακινές μυστικές υπηρεσίες έστειλαν μήνυμα ότι ο ηγέτης της ομάδας, Άμπου Μπακρ αλ-Μπαγκάντι, έδωσε εντολή για επιθέσεις σε χώρες της συμμαχίας που πολεμούν εναντίον τους στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς και στο Ιράν και τη Ρωσία, "μέσω βομβαρδισμών, δολοφονιών ή ομηριών τις επόμενες ημέρες"» αναφέρει το πρακτορείο.