Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

10 °C

Σήμερα, 19. Απριλίου 2019

Στο φως τα στοιχεία του υπεύθυνου για την τραγωδία στο ΣτρασβούργοΈκκληση της γαλλικής Αστυνομίας για πληροφορίες με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη του μακελειού στο Στρασβούργο, Σερίφ Σεκάτ.
Οι γαλλικές διωκτικές αρχές χρειάζονται απεγνωσμένα πληροφορίες, καθώς οι ώρες περνούν και ο μακελάρης της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Στρασβούργο – με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 13 τραυματίες – εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

“Επικίνδυνο πρόσωπο, μην επέμβετε οι ίδιοι” προειδοποιεί η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter, περιγράφοντας έναν άνδρα με ύψος 1,80, “κανονικής διάπλασης”, ενώ απευθύνει έκκληση σε κάθε πολίτη που διαθέτει “πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του” να καλέσουν τις αρχές.

Γεννηθείς στο Στρασβούργο και χαρακτηρισθείς “S” από τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ο 29χρονος άνδρας είχε βαρύ ποινικό μητρώο και 27 καταδίκες.

Αυτή τη στιγμή, 720 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τον αναζητούν.

Σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, ο δημοσιογράφος έχει τραυματιστεί από σφαίρα στην βάση του κρανίου και οι γιατροί δεν μπορούν να την αφαιρέσουν, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητας της επέμβασης.

“Ο Αντόνιο παλεύει για να μην πεθάνει και όλοι μας προσευχόμαστε να τα καταφέρει”, τόνισε το ίδιο άτομο.

“Από σήμερα, 500 στρατιωτικοί ήρθαν για να συμπληρώσουν τη στρατιωτική δύναμη” Σαντινέλ και “1.300, τις επόμενες ημέρες, θα προστεθούν σε εκείνους που έχουν ήδη αναπτυχθεί” για να εγγυηθούν “την ασφάλεια” των δημόσιων χώρων και των Γάλλων, επισήμανε ο Εντουάρ Φιλίπ, σε παρέμβασή του από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, “στόχος είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χώρων που υποδέχονται κόσμο” συνέχισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, “ιδίως στις χριστουγεννιάτικες αγορές σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γαλλίας”.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι “η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης” είναι “απόλυτη” ώστε να “διασφαλίσει ότι αυτό το πρόσωπο θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης…”.

Ο Πύργος του Άιφελ στο σκοτάδι, “ως ένας φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης” στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό στο Twitter.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος εξέφρασε επίσης την “αλληλεγγύη της στους συγγενείς των θυμάτων και τους πολίτες του Στρασβούργου”.