
Άνδρας συνελήφθη στη Σρι Λάνκα αφού άνοιξε πυρ, χωρίς να προκαλέσει θύματα, εναντίον κεντρικής εκκλησίας.
Ο ύποπτος είχε στόχο την ευαγγελική εκκλησία στη Μαναμπιτίγια, σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο στη ΣΡΙ Λάνκα, ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι από τα πυρά έσπασαν κάποια παράθυρα.
«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι ο ύποπτος στοχοποίησε την εκκλησία λόγω προσωπικών διαφορών με τον πάστορα», σύμφωνα με την αστυνομία.
Το περιστατικό συνέβη κατά την 6η επέτειο από τις επιθέσεις με στόχο τρεις εκκλησίες και άλλα τόσα πολυτελή ξενοδοχεία, που προκάλεσαν τον θάνατο 279 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 45 ξένων, και τον τραυματισμό άλλων 500 και πλέον.
Τοπική οργάνωση ισλαμιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους.
Η αστυνομία και ο στρατός της Σρι Λάνκα έχουν αυξήσει από χθες τα μέτρα προστασίας των εκκλησιών της χώρας κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα.