Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024 -

Σούζαν Σαράντον: Συνελήφθη η διάσημη ηθοποιός σε διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη



Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σούζαν Σαράντον συνελήφθη της Δευτέρα καθώς συμμετείχε σε διαδήλωση.
Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός συνελήφθη γιατί συμμετείχε σε διαμαρυρία έξω από το Καπιτώλιο της Νέας Υόρκης, για την αύξηση του κατώτατου μισθού στους εργαζόμενους σε εστιατόρια.
Πριν τη σύλληψή της, η καλλιτέχνις μίλησε στη συγκέντρωση τονίζοντας την αξία της συγκεκριμένης εργασίας αλλά και την κούραση που βιώνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, με σκοπό πάντα να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για το καλό της επιχείρησης.
«Είναι πολύ, πολύ σημαντικοί και πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια, όχι μόνο για την κοπιαστική εργασία που κάνουν, αλλά και για ό,τι πρέπει να κάνουν για να επικοινωνούν και να κατανοούν και να είναι υπομονετικοί και όλα τα πράγματα που συνδέονται με μια επιτυχημένη επιχείρηση», δήλωσε η διάσημη ηθοποιός.


Οι νομοθέτες της πολιτείας της Νέας Υόρκης ετοιμάζονται να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό στα 17 δολάρια την ώρα, ωστόσο με νέο νόμο εξαιρούνται από την αύξηση εκείνοι που εργάζονται σε εστιατόρια που παίρνουν φιλοδώρημα.

 

Η ηθοποιός παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία για να υποστηρίξει την οργάνωση «One Fair Wage», μια οργάνωση που στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.

Σύμφωνα με το WNYT, οι συλληφθέντες διαδηλωτές υποβλήθηκαν σε όλες τις διαδικασίες, τους εκδόθηκαν πρόστιμα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες νωρίτερα, η ηθοποιός,  είχε εντοπιστεί στη Νέα Υόρκη να περπατά δίπλα στο πλευρό των απεργών συγγραφέων. Το 2018, η ηθοποιός συνελήφθη επίσης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις μεταναστευτικές πολιτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η δράση της Σαράντον είναι γνωστή.

Δράση που ποικίλει από δωρεές σε οργανισμούς όπως το EMILY's List μέχρι τη συμμετοχή της σε μια εκστρατεία στη Νικαράγουα το 1983, η οποία ήταν χορηγούμενη από τον οργανισμό MADRE (οργανισμός που προωθεί την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική δικαιοσύνη). Το 1999 έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF. Με την ίδια ιδιότητα, υποστήριξε ενεργά την παγκόσμια δράση του οργανισμού καθώς και το έργο της Καναδικής Επιτροπής της UNICEF. Το 2006 ήταν μια από τις οκτώ γυναίκες που επιλέχθηκαν για να κρατήσουν τη σημαία στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006 στο Τορίνο της Ιταλίας. Την ίδια χρονιά η Σαράντον έλαβε το ανθρωπιστικό βραβείο Action Against Hunger. Το 2010 έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της FAO.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) είναι ένας οργανισμός του ΟΗΕ με σκοπό τον τερματισμό της πείνας στον κόσμο.