Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

"Σωτήρια" η επίσκεψη Τραμπ για τους Αμερικανούς κρατούμενους στην Β. Κορέα



Σε ξενοδοχείο στην Πιονγιάνγκ έχουν μεταφερθεί οι τρεις Αμερικανοί, που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα, όπου, τους παρέχεται φαγητό και ιατρική περίθαλψη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανό να ωφεληθούν, ενόψει της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορεοοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, καθώς ενδέχεται να αφεθούν ελεύθεροι σε ένδειξη καλής θέλησης

Μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί το βράδυ της Τετάρτης ότι επίκειται άμεσα ευνοϊκή εξέλιξη όσον αφορά την τύχη τριών Αμερικανών που είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα.

«Όπως γνωρίζουν οι πάντες, η προηγούμενη Κυβέρνηση ζητούσε για καιρό τρεις όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι από ένα στρατόπεδο Καταναγκαστικών έργων της Βόρειας Κορέας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μείνετε συντονισμένοι!» έγραψε. 

Οι δύο από τους κρατούμενους, συνελήφθησαν το 2017, αφού ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών για τη μεταφορά των Αμερικανών κρατούμενων, την οποία ανακοίνωσε ένας Βορειοκορεάτης ακτιβιστής που έχει επαφές με τη Νότια Κορέα. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου δήλωσε ωστόσο πως οι ΗΠΑ «εργάζονται ώστε οι Αμερικανοί πολίτες που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα να επιστρέψουν σπίτι τους το συντομότερο δυνατό».

Παρά τη χρόνια έχθρα μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ, χιλιάδες Αμερικανοί είχαν επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγόρευσε στους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδεύουν στο απομονωμένο κράτος.