Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σοκ από τον serial killer της Κύπρου: «Όταν τις έπνιγα ένιωθα ωραία»



Στη λίμνη Ξιλιάτου κοντά στο μεταλλείο στην περιοχή του Μιτσερού που βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από τη Λευκωσία έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της 6χρονης κόρης της Μέρι Ρόουζ, της Φιλιππινέζας που δολοφονήθηκε από τον serial killer της Κύπρου. Ο 35χρονος «Ορέστης», όπως εμφανιζόταν στο διαδίκτυο, έχει ήδη ομολογήσει ότι σκότωσε τόσο την 38χρονη Μέρι Ρόουζ όσο και την 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο, επίσης από τις Φιλιππίνες. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα είναι περισσότερα, μιας και αγνοούνται και άλλες τέσσερις γυναίκες με καταγωγή από την ίδια χώρα.

Ο 35χρονος Ν.Μ., που είναι ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, πέταξε τις σορούς των δύο γυναικών σε φρεάτιο στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του Μιτσερού και τη σορό της 6χρονης στη λίμνη.

Ο προφυλακισμένος στρατιωτικός μέχρι στιγμής έχει παραδεχθεί μόνο τις δύο δολοφονίες. Κατά τη διάρκεια της ομολογίας του είπε ότι γνωρίστηκε με τις γυναίκες μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών Badoo. Τους παρουσιαζόταν ως φωτογράφος (είναι το χόμπι του και έχει βραβευτεί για κάποιες από τις φωτογραφίες του), και προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Και τις δύο τις στραγγάλισε την ώρα που έκαναν σεξ· «όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία» φέρεται να υποστήριξε για το τι τον ώθησε στην πρώτη δολοφονία, και αυτή ήταν η αιτία και για τον δεύτερο φόνο. Στη συνέχεια έδεσε με σκοινί τα πόδια και τα χέρια των θυμάτων και τις πέταξε στο φρεάτιο. Και τα δύο πτώματα ανασύρθηκαν γυμνά, δεμένα και σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

H περιοχή στο φρεάτιο του Μιτσερού

Για την 6χρονη που αγνοείται ομολόγησε ότι πέθανε από ατύχημα. Ωστόσο, είχε την ψυχραιμία να τυλίξει τη σορό με ένα σεντόνι, να τη μεταφέρει στην ίδια τοποθεσία, να δέσει πέτρες και να πετάξει τη σορό στο φράγμα κοντά στο μεταλλείο. Ερωτηματικό παραμένει πώς κατάφερνε να προσεγγίζει την περιοχή καθώς υπάρχει ένα μεγάλο αυλάκι που έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Δασών. Κατά μία εκδοχή κουβαλούσε τα θύματά του για αρκετή ώρα, καθώς είναι αδύνατο να περάσει αυτοκίνητο πάνω από το αυλάκι.

Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται τόσο στην κόρη της Μέρι Ρόουζ όσο και στις άλλες γυναίκες από τις Φιλιππίνες που αγνοούνται στην Κύπρο – ο 35χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι αυτός ήταν το «τύπος του». Απαντήσεις ίσως δοθούν και από την κάρτα SIM του κινητού του, την οποία επιχείρησε να καταπιεί τη στιγμή που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά του.

Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι και στην Ελλάδα υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για τον «Ορέστη», ο οποίος βρισκόταν στη χώρα από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2018 για στρατιωτική εκπαίδευση. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο είχε υπηρετήσει στη Σχολή Ευελπίδων στην Αθήνα, τώρα υπηρετούσε στο Σώμα Τεθωρακισμένων στην Κύπρο και είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών.