Σάββατο 06 Ιουλίου 2024 -

Σλοβενία: Επιχειρηματίας προσφέρει κτίριο για τη φιλοξενία 60 προσφύγων



Ο Νοβάλιγια Μουμίμοβιτς, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών στη Σλοβενία, κάλεσε τη σλοβενική κυβέρνηση να επιδείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο ζήτημα των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και έθεσε στη διάθεση του κράτους κτίριο 800 τετραγωνικών μέτρων για την εγκατάσταση 60 προσφύγων.

Το κτίριο έχει δωμάτια με θέρμανση και εξοπλισμό και μπορεί να κατοικηθεί αμέσως, ανέφερε ο κ. Μουμίμοβιτς στο τηλεοπτικό σταθμό Pop TV και πρόσθεσε ότι τον ενέπνευσε η πρωτοβουλία πρωθυπουργού μιας ευρωπαϊκής χώρας που πρόσφερε τη βίλα του για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από τη Συρία.

Η πολυκατοικία, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία, βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη Σοστάνι και ήδη έχει ελεγχθεί από αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών που συντονίζουν τις προετοιμασίες για ενδεχόμενη άφιξη προσφύγων και μεταναστών σε 13 δήμους της χώρας.

Το κτίριο είχε ανεγερθεί για τις ανάγκες της γαλλικής εταιρείας Alstom, η οποία στην κωμόπολη κατασκεύασε θερμοηλεκτρικό σταθμό και σε αυτό κατοικούσαν οι εργαζόμενοί της στο εργοτάξιο, αλλά τώρα είναι άδειο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόσνιος επιχειρηματίας, ο οποίος ζει εδώ και πολλά χρόνια στη Σλοβενία προχωρά σε μία πράξη αλληλεγγύης. Στην περιοχή Σμάρτνο, όπου ζει πριν από αρκετά χρόνια, έχτισε γέφυρα μήκους 23 μέτρων και τη δώρισε στο κράτος, τονίζοντας ότι θέλει να ανταποδώσει στη χώρα και στην τοπική κοινότητα για όλα τα ωραία που έζησε στη Σλοβενία. Τη γέφυρα είχαν εγκαινιάσει από κοινού καθολικός ιερέας και μουσουλμάνος κληρικός.