Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη το καλοκαίρι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ



Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, θα μεταβεί το καλοκαίρι στο Ισραήλ, στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στην Ιορδανία, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

«Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατ' εντολήν της κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητας», διευκρίνισαν τα Ανάκτορα, ενώ ο Βρετανός υφυπουργός αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή Άλιστερ Μπαρτ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια «σημαντική και μοναδική ευκαιρία για την προώθηση των διπλωματικών και πολιτιστικών δεσμών στην περιοχή».

Άμεση ήταν η αντίδραση στο Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την προσεχή επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στη χώρα του χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική».

«Χαιρετίζουμε την είδηση για τον ερχομό του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Ισραήλ, μια ιστορική επίσκεψη, η πρώτη του είδους. Ο πρίγκιπας θα τύχει θερμής υποδοχής», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση.

«Ένας πολύ ιδιαίτερος φιλοξενούμενος και ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο για τα 70 χρόνια της ανεξαρτησίας μας», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, καθώς η χώρα του γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στη Ραμάλα, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε τη «σημαντική επίσκεψη» όπως τη χαρακτήρισε του πρίγκιπα Ουίλιαμ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη το καλοκαίρι, την πρώτη που πραγματοποιεί διάδοχος του βρετανικού θρόνου στην περιοχή.

«Εκφράζουμε τη χαρά μας που είμαστε σε θέση με την ευκαιρία αυτή να ενισχύσουμε τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών μας», δήλωσε ο Αμπάς, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.