![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/field/image/monaxo.jpg?itok=0WRRhbTj)
Σε ισχύ παραμένει ο συναγερμός για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο, μετά τις πληροφορίες που έλαβαν οι γερμανικές αρχές περί σχεδιαζόμενης επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
«Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουμε κινητοποιήσει παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουμε έχοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει υψηλός» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου των δυνάμεων ασφαλείας της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.
Ο ίδιος μίλησε εκ νέου για «στοιχεία» που καταδεικνύουν ότι «πέντε έως επτά πρόσωπα σκόπευαν να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μόναχο» στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή σε εκείνον του Πάσινγκ κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
«Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν προς το παρόν συγκεκριμενοποιηθεί ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβάρα υπόψη καθώς είναι αξιόπιστα» πρόσθεσε.
Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες αρχικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατόπιν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας σύμφωνα με τις οποίες επτά Ιρακινοί, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.
Οι άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήθελαν να διαπράξουν τις επιθέσεις χωρισμένοι σε μικρές ομάδες στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και και σε άλλες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.
Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε καμία σύλληψη.