Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σε «έξαλλη» κατάσταση ο Χουλουσί Ακαρ από φωτογραφίες με Αμερικανούς και Κούρδους να συντρώγουν μαζί



Σε έξαλλη κατάσταση ο  υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, όταν είδε να κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφίες Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία να συντρώγουν με Κούρδους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Ο Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε ότι η Τουρκία περιμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να τερματίσουν τους δεσμούς τους με τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

«Αυτές οι φωτογραφίες έχουν ευρεία δημοσιότητα στα ΜΜΕ μας και έχουν διαταράξει το λαό μας, που αμαυρώνουν την εικόνα των ΗΠΑ και του στρατού τους …για το τουρκικό κοινό», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στο Διεθνές Φόρουμ Ασφάλειας στο Χάλιφαξ του Καναδά.

«Περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τη συνεργασία με την τρομοκρατική ομάδα YPG, όπως υποσχέθηκαν», είπε.

Οι φωτογραφίες με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου δείχνουν στρατιώτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην πόλη Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, να γευματίζουν την Ημέρα των Βετεράνων των ΗΠΑ, με Κούρδους μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας.