Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 -

Σαπέν: Ο Βαρουφάκης ήταν… περίεργο πουλί



Αποκαλύψεις για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και το πώς ήρθε σε επαφή με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επεφύλασσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν στο βιβλίο που έγραψε μαζί με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών. 

Όπως μεταδίδει το Spiegel, ο κ. Σαπέν χαρακτηρίζει τον κ. Βαρουφάκη ως «περίεργο πουλί», που δεν πέρασε ποτέ από τον θεωρητικό κόσμο του καθηγητή Οικονομικών στην πολιτική.

Ο Σαπέν σημειώνει ότι αρχικά είχε μεσολαβήσει μεταξύ τουΒαρουφάκη και του Σόιμπλε, δίνοντας στον πρώτο τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του δεύτερου. Μετά, όμως, από πολύμηνες διαπραγματεύσεις χωρίς αποτέλεσμα, ήταν ο ίδιος που έδωσε τελεσίγραφο στον Βαρουφάκη στη σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. «Περιμένουμε μήνες, φτάνει πια», προειδοποίησε ο Σαπέν τον Βαρουφάκη, στη σύνοδο.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου, Ούλριχ Βίκερτ, θέλησε να μάθει, αν ο Σαπέν και ο Σόιμπλε έπαιζαν τους ρόλους «του καλού και του κακού μπάτσου».  Ναι, έπαιξε τότε συνειδητά τον ρόλο του κακού, δήλωσε ο Σαπέν, προσθέτοντας: «Αν και κατά τα λοιπά ήμουν πάντα ο καλός μπάτσος».