Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Πυραυλική ρωσική επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης εφέδρων στο Χάρκοβο.



Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το Χάρκοβο με μια καταστροφική επίθεση από  πυραύλους Iskander.  Εκαντοντάδες Ουκρανοί σκοτώθηκαν ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως νεκρός από το πυραυλικό χτύπημα είναι και ο διευθυντής της ουκρανικής Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR), Κίριλ Μπουντάνοφ και πιθανώς και αρκετοί υψηλόβαθμοι Ουκρανοί στρατιωτικοί.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο Χάρκοβο χτυπήθηκαν κέντρα εφέδρων στρατιωτών  με πολύ μεγάλες απώλειες, ενώ γίνεται λόγος για αρκετούς νεκρούς Γάλλους στρατιωτικούς, που βρίσκονταν εκεί με σκοπό να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν επιστρατευτεί.

Γεγονός είναι πως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Μόσχας, το Κρεμλίνο έχει πλέον αποφασίσει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν τα ζητήματα γύρω από την Ουκρανία και το καθεστώς του Ζελένσκι και έχει προχωρήσει σε σειρά καταιγιστικών βομβαρδισμών και πυραυλικών χτυπημάτων πολύ υψηλής ακρίβειας αλλά και υψηλού στρατηγικού προφίλ. Σημαντικό ρόλο πρός αυτή την κατεύθυνση διαδραματίζει πλέον και ο ρωσοφωνος πληθυσμός των περιοχών υψηλού ενδιαφέροντος.