Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Politico: Οι βρισιές του Μπάιντεν στον Τραμπ πίσω από κλειστές πόρτες



Είναι κοινό μυστικό ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χρησιμοποιεί βωμολοχίες, όταν δεν βρίσκεται μπροστά σε κάμερες και ο λόγος του περιέχει αρκετές χυδαίες εκφράσεις. Πρόσφατα, όμως, όπως αποκαλύπτει το «Politico», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Valley Forge για τον εορτασμό της τρίτης επετείου της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου παραλίγο να του ξεφύγουν και δημοσίως.

Κινούμενος θυμωμένος, χλεύασε τον Ντόναλντ Τράμπ και τους οπαδούς του, επειδή αντλούν ευχαρίστηση από την πολιτική βία. «Αστειεύεται με έναν εισβολέα…», είπε ο Μπάιντεν. «Και νομίζει ότι αυτό είναι αστείο. Γελούσε με αυτό. Τι άρρωστος γ…»

Ο πρόεδρος έχει περιγράψει τον Τραμπ σε φίλους και στενούς συνεργάτες ως «άρρωστος γ….» (sick f…), που απολαμβάνει τις δυστυχίες των άλλων, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που έχουν ακούσει τον πρόεδρο να χρησιμοποιεί τον υβριστικό χαρακτηρισμό. Σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους που έχει μιλήσει με τον πρόεδρο, ο Μπάιντεν είπε πρόσφατα για τον Τραμπ: «Τι μ… είναι ο τύπος».

Τα επίθετα μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα που συχνά προβάλλει ο Μπάιντεν ως κάποιος που επιθυμεί να μειώσει το επίπεδο της αγένειας και της οξύτητας στην πολιτική, αλλά καταδεικνύουν, επίσης, τον θυμό του απέναντι στον άνθρωπο, που εκδίωξε από το αξίωμα και μπορεί κάλλιστα να τον αντιμετωπίσει ξανά.

Η απέχθειά του προς τον Τραμπ δεν ήταν ποτέ μυστικό, αλλά έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, όπως σημειώνει το Politico.