Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

Πλούσιοι: «Έτσι είναι να δουλεύεις για τους κροίσους» – Εργαζόμενος υπερπλουσίων αποκαλύπτει



Κάποιοι λένε ότι «οι δισεκατομμυριούχοι είναι και αυτοί άνθρωποι. Σαν και εμάς». Χμ… ίσως σε μια πολύ πιο επική κλίμακα.

Όπως, εμείς, οι κοινοί θνητοί, μπορεί να έχουμε πρόβλημα με τη διαχείριση του νοικοκυριού μας, να βάλουμε πλυντήριο, να πλύνουμε πιάτα, να συμμαζέψουμε, έτσι και αυτοί  δυσκολεύονται να διαχειριστούν το οικιακό προσωπικό, τον μπάτλερ, την οικονόμο, τον περιπατητή του σκύλου. Εμείς ονειρευόμαστε να κάναμε παρέα με τους αγαπημένους celebrities. Αυτοί το κάνουν… γιατί μπορούν.

Ο Μπράιαν Ντάνιελ το ξέρει καλά και μίλησε στο Business Inside για το πώς ακριβώς είναι αυτό. Πέρασε μια δεκαετία δουλεύοντας ως προσωπικός βοηθός πλούσιων και διάσημων, τόσο στον κόσμο του Χόλιγουντ όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο, και ξεκίνησε μια επιχείρηση παροχής προσωπικού το 2007, έχοντας προηγουμένως εργαστεί και για μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Τώρα, παρέχει προσωπικούς και εκτελεστικούς βοηθούς σε CEO, δισεκατομμυριούχους και διασημότητες. Τα άτομα που τοποθετεί σε τέτοιες θέσεις είναι υπεύθυνα για τα πάντα, από το να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα για ελικόπτερα, γιοτ και ιδιωτικά τζετ μέχρι την κάνουν κρατήσεις στα πιο αποκλειστικά εστιατόρια και να φροντίζουν να βρίσκεται όταν πρέπει στο τραπέζι το αγαπημένο ποτό του αφεντικού τους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του σε αυτήν τη δουλειά, έμαθε μερικά πράγματα για τις συνήθειες, τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητες των πλούσιων.

Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους δισεκατομμυριούχους, τα οποία μοιράστηκε ο ίδιος.

πλούσιοι

Οι δισεκατομμυριούχοι θέλουν αυτό που δεν μπορείτε να έχετε εσείς

Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, τουλάχιστον οι αυτοδημιούργητοι, δεν φτάνουν εκεί που είναι εφησυχάζοντας. Τις περισσότερες φορές κινούνται ανταγωνιστικά.

«Ακόμα κι αν είστε ένας από τους πραγματικά συντηρητικούς δισεκατομμυριούχους όπως ο Γουόρεν Μπάφετ, υπάρχει μια συγκεκριμένη πίεση για ανταγωνισμό. Αυτό είναι μόνο μέρος των κινήτρων τους», είπε ο Ντάνιελ στο Business Insider. «Σε πολλούς δισεκατομμυριούχους αρέσει να καυχιούνται, έχοντας πρόσβαση σε πράγματα στα οποία οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν».

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει είσοδο σε αποκλειστικά κλαμπ, διακοπές σε ιδιωτικά νησιά μόνο με πρόσκληση ή μοναδικά έργα τέχνης. Ακόμη και όταν είσαι υπερπλούσιος, θέλεις να συμβαδίσεις ή να ξεπεράσεις τους άλλους κροίσους.

Αγαπούν τις διασημότητες και θα πληρώσουν για την πρόσβαση σε αυτές

Οι διάσημοι και οι δισεκατομμυριούχοι δεν είναι το ίδιο. Πρώτον, οι διασημότητες «δεν έχουν τόσα χρήματα, τηρουμένων των αναλογιών», είπε ο Ντάνιελ, προσθέτοντας ότι «όλοι γνωρίζουν πως πολλοί από αυτούς δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους». Αλλά έχουν κάτι που θέλουν πολλοί δισεκατομμυριούχοι: φήμη και λάμψη.

Οι πλούσιοι συχνά πληρώνουν για να έχουν κάποιον διάσημο στα γιοτ τους ή σε κάποια ιδιωτική εκδήλωση που διοργανώνουν, λέει ο Ντάνιελ. Μερικές φορές, η διασημότητα χρεώνει μια αμοιβή, αλλά συχνά, η ανταμοιβή είναι η εμπειρία του τρόπου ζωής των δισεκατομμυριούχων: ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ιδιωτικά αεροπλάνα, όλα τα πολυτελή παρελκόμενα.

Μην περιμένετε να γίνετε πλούσιοι μόνο και μόνο επειδή είστε στο μισθολόγιό τους

Ο Ντάνιελ είπε ότι αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προσωπικό, όπως οι προσωπικοί βοηθοί. Λέει ότι αρκετοί δισεκατομμυριούχοι θέλουν να προσλάβουν κάποιον για να κάνει μια δουλειά 300.000 δολαρίων τον χρόνο για 100.000 δολάρια.

Η διαχείριση ενός πλούσιου νοικοκυριού είναι δύσκολη και δεν τα καταφέρνουν όλοι οι δισεκατομμυριούχοι

Μία διαφορά μεταξύ των νεόπλουτων και του παλιού χρήματος, είναι ότι οι νεόπλουτοι δεν γνωρίζουν πάντα πόση δουλειά χρειάζεται για να γίνεις δισεκατομμυριούχος.

«Είναι σύνηθες για μένα να λαμβάνω κλήσεις και email από ανθρώπους, κάποιος ξαφνικά βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου είτε έχει κληρονομήσει τεράστιο πλούτο, ή η εταιρεία του βγήκε στο χρηματιστήριο και υπήρξαν απροσδόκητα χρήματα. Αγοράζουν megayacht, εξωτικά αυτοκίνητα, τεράστια αρχοντικά», είπε. «Πραγματικά δεν καταλαβαίνουν σε τι μπελάδες μπαίνουν [όσοι πάνε να εργαστούν για νεόπλουτους]». Χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την πρόσληψη οικιακού προσωπικού. Πολλοί νεόπλουτοι δεν καταλαβαίνουν τους νόμους εργασίας, τα ωράρια, τον χρόνο διακοπών, τα διαλείμματα.

Να έχετε πάντα μετρητά

Εάν πρόκειται να απευθύνετε οποιουδήποτε είδους δύσκολο αίτημα, «είναι πολύ σημαντικό να έχετε μετρητά», είπε ο Ντάνιελ.

Εάν υπάρχει αίτημα της τελευταίας στιγμής για κράτηση σε ένα νέο, προβεβλημένο και γεμάτο εστιατόριο, τα μετρητά είναι βασιλιάς.

«Πριν καν αρχίσω να μιλάω, δίνω χρήματα στον μετρ και στον γενικό διευθυντή για να τραβήξω την προσοχή τους γιατί πρόκειται να ζητήσω ένα θαύμα», είπε.

Μερικές φορές, όμως, τα χρήματα δεν είναι αρκετά. Ένας VIP πελάτης ήθελε να μπει σε κλαμπ με αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα, φορώντας σορτς. Ο πλούσιος δεν ήθελε να αλλάξει και τα φιλοδωρήματα 1.000 δολαρίων προς τον διευθυντή δεν είχαν αποτέλεσμα.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι και ο Ντάνιελ τον έβαλε μέσα, χάρη σε κάποιες καλές διασυνδέσεις. Άλλη μια μέρα στη δουλειά…