Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Πατριάρχης: οι κυρώσεις έκαναν τους Ρώσους να εργαστούν με πλήρη απόδοση



Η Ρωσία χάρη στις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης ήδη έγινε μια χώρα με αυτάρκεια σε θέματα εξασφάλισης τροφίμων, ενώ στο προσεχές χρόνο θα πετύχει το ίδιο και σε άλλους τομείς της οικονομίας, είναι πεπεισμένος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Η Ρωσία τον Αύγουστο του 2014 περιόρισε τις εισαγωγές τροφίμων από χώρες οι οποίες ψήφισαν ενάντια της τις κυρώσεις, μεταξύ άλλων και από την ΕΕ. Τον Ιούνιο του 2015 ως απάντηση για την παράταση των κυρώσεων η Ρωσία έκανε παράταση του εμπάργκο στα τρόφιμα μέχρι τις 5 Αυγούστου 2016.

"Μένουμε σε μια πλούσια χώρα. Όταν έχεις επαφή με όλα τα πλούτη της και τεράστιες δυνατότητες, θαυμάζεις και εκπλήσσεσαι, γιατί τίθεται το θέμα της αντικατάστασης των εισαγωγών σε γενικές γραμμές. Μπορούμε τα πάντα εκτός από την καλλιέργεια τροπικών φρούτων ", είπε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στις μητροπόλεις του Βορρά και της Σιβηρίας.

Κατά τη γνώμη του, "πρέπει να εργαζόμαστε, να αρνηθούμε από φτηνά χρήματα και κέρδος από τη διαφορά των πιστωτικών επιτοκίων, μεταξύ των επιτοκίων που  μας παρείχαν δάνεια οι δυτικές τράπεζες, και εκείνων με τα οποία δίναμε δάνεια στο δικό μας πληθυσμό και τις βιομηχανίες ".

"Νομίζω ότι όλα θα μπουν σε τάξη ", είπε ο Πατριάρχης, τονίζοντας ότι "αν δεν υπήρχαν αυτές οι κυρώσεις, θα ήταν καλό να εφευρεθούν ".