Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 -

Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ είναι ένα εργοστάσιο ψεμάτων»



Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο χαρακτήρισε την ΕΕ ως «εργοστάσιο ψεύδους» για παρεμπόδιση της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, υποστηρίζοντας τη διακοπή της διαμετακόμισης πετρελαίου και διατυπώνοντας κατηγορίες σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική.

Όπως έγραψε ο Σιγιάρτο στη σελίδα του στο Facebook, η παραγωγικότητα του «εργοστάσιο ψεύδους των Βρυξελλών» δεν παρεμποδίστηκε «ούτε από γεγονότα ούτε από την παραδοσιακή καλοκαιρινή ηρεμία και είναι σαφές ότι οι συνεχείς αστοχίες δεν εμποδίζουν ούτε το έργο του».

«Το εργοστάσιο ψεύδους των Βρυξελλών επιτέθηκε στην ειρηνευτική αποστολή αρχικά μετά τα ταξίδια του Βίκτορ Όρμπαν στο Κίεβο, τη Μόσχα, το Πεκίνο και τη Φλόριντα με αποτέλεσμα δύο χώρες μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, να αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές για τον ενεργειακό εφοδιασμό, μετά από δύο αποτυχίες, το πλήθος των Βρυξελλών βγήκε με άλλο ένα ψέμα, υποστηρίζοντας ότι η Ουγγαρία αφήνει Ρώσους και Λευκορώσους κατασκόπους να εισέλθουν στην ΕΕ.

Έχουμε ήδη εξηγήσει ξεκάθαρα στους εκπροσώπους των χωρών της Βαλτικής γιατί αυτό είναι κραυγαλέο ψέμα, αλλά φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται για τα γεγονότα, όπως και ο Μάνφρεντ Βέμπερ (επικεφαλής του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Ευρώπη» σημείωσε.

Ο Σιγιάρτο κατηγόρησε επίσης τον επικεφαλής του ΕΛΚ για «ουγγροφοβία» και έγραψε ότι περιμένει να δει τι θα βρει η ηγεσία της ΕΕ, οι χώρες της Βαλτικής ή ο Manfred Weber «για τέταρτη φορά αφού απέτυχαν με το τρίτο ψέμα».