Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ο Πούτιν αποθέωσε τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε «τους αυθεντικούς ήρωες του λαού» που μάχονται στην Ουκρανία, στο μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία τιμά κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας, με τον φετινό εορτασμό να συμπίπτει με νίκες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που δημοσίευσε σήμερα η ρωσική προεδρία, ο Πούτιν απέτισε φόρο τιμής σε όσους «συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «μάχονται για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη» «υπερασπιζόμενοι τη Ρωσία».

«Είστε οι αυθεντικοί ήρωες του λαού», τόνισε.

«Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος έχουν αυξήσει την παραγωγή και την παράδοση στα στρατεύματα των όπλων που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση», πρόσθεσε ο Πούτιν, κάνοντας λόγο για παραδόσεις πυραύλων, drones, τεθωρακισμένων, συστημάτων πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας.

«Με βάση την τρέχουσα εμπειρία μας από τη μάχη, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε.

Όπως κάθε χρόνο ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, κοντά στο Κρεμλίνο.

Τρεις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου, ο Πούτιν απηύθυνε το μήνυμά του για την ημέρα αυτή, με τον ρωσικό στρατό να βρίσκεται σε καλύτερη θέση στην Ουκρανία σε σχέση με πέρυσι.