Τρίτη 07 Ιανουαρίου 2025 -

Ο νέος Αϊνστάιν είναι Έλληνας. Ο 10χρονος φαινόμενο είναι ο νεαρότερος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο!



Ο Ουίλιαμ Μαϊλής, που κλείνει τα 10 του χρόνια στις 3 Οκτωβρίου, είναι όπως τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του. Του αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια, ο αθλητισμός και η παρέα με τους φίλους του.

Ωστόσο, ο Ουίλιαμ δεν είναι συνηθισμένο παιδί όταν μιλάμε για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Ο Ουίλιαμ Μαϊλής, τον περασμένο Μάιο, αποφοίτησε από το Λύκειο και είναι πλέον φοιτητής στο Κολέγιο, δουλεύοντας ήδη πάνω στις δικές του θεωρίες για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν. Ζει στην Penn Township, της Πενσυλβάνια και είναι ανάμεσα στους νεαρότερους ανθρώπους που έχουν φοιτήσει ποτέ στο Κολέγιο.

Ο νέος Αϊνστάιν είναι Έλληνας. Ο 10χρονος φαινόμενο είναι ο νεαρότερος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο

Σήμερα, σπουδάζει στο Community College της Κομητείας Allegheny και επιδιώκει να κάνει τις επόμενες σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Πιτσμπουργκ, σύμφωνα με τον πατέρα του, τον Ελληνοορθόδοξο ιερέα Πίτερ (Παντελεήμονα Ηλία) Μαϊλή, του ναού της Υπαπαντής του Χριστού στο Ανατολικό Πιτσβούργο.

Ο νέος Αϊνστάιν είναι Έλληνας. Ο 10χρονος φαινόμενο είναι ο νεαρότερος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο

Εκτενές δημοσίευμα για τον ομογενή Ουίλιαμ Μαϊλή, φιλοξένησε το post-gazette.com με το ανάλογο βίντεο-παρουσίαση, ενώ και το CNN παρουσίασε το παιδί-θαύμα.

«Δεν με ενοχλεί να είμαι κατά πολύ ο νεότερος μαθητής στην τάξη», λέει ο Ουίλιαμ στο People. «Το έχω συνηθίσει πια» προσθέτει.

 Θέλει να σπουδάσει φυσική και χημεία, να πάρει το διδακτορικό του και να εργαστεί ως αστροφυσικός. Περιστρέφει άνετα την σκέψη και τον λόγο του γύρω από έννοιες όπως «μετατόπιση του χωροχρόνου», «ιδιομορφία» και «καθαρό βάρος», καθώς προσπαθεί υπομονετικά να εξηγήσει γιατί οι μαύρες τρύπες δεν είναι «σούπερ μάζες», όπως λέει η θεωρία των άλλων λαμπρών μυαλών, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Ο νέος Αϊνστάιν είναι Έλληνας. Ο 10χρονος φαινόμενο είναι ο νεαρότερος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο
Σύμφωνα με τον Ουίλιαμ: «Θέλω να αποδέιξω σε όλους ότι ο Θεός υπάρχει». Θεωρεί πως μόνο μια εξωτερική δύναμη θα μπορούσε να είναι σε θέση να σχηματίσει το σύμπαν.

Ο πατέρας του, Πίτερ και η μητέρα του Νάνσι, οι οποίοι έχουν ακόμα μία 29χρονη κόρη και έναν 26χρονο γιο, αναφέρουν πως ο μικρότερος γιος τους μπορούσε να σχηματίσει ολόκληρες προτάσεις σε ηλικία 7 μηνών, ενώ αναγνώριζε τους αριθμούς όταν ήταν 6 μηνών.

Έμαθε να γράφει όταν ήταν 2 χρόνων, διάβαζε Ελληνικά στα 4 του χρόνια, ενώ γνώριζε από γεωμετρία και τριγωνομετρία στα 7 του χρόνια.

«Ο Ουίλιαμ ήταν πολύ έξυπνος και θυμάται οτιδήποτε βλέπει», επεσήμανε ο πατέρας του. Οταν τελείωσε την τρίτη τάξη πέρυσι, παράλληλα έκανε μαθήματα της τετάρτης και του λυκείου, αλλά και ορισμένες τάξεις του Κολεγίου. Φέτος γράφτηκε κανονικά, πρόσθεσε.

Ο νέος Αϊνστάιν είναι Έλληνας. Ο 10χρονος φαινόμενο είναι ο νεαρότερος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο
Όταν ο Ουίλιαμ απέτυχε αρχικά στα 4 του σε κάποια τεστ ετοιμότητας, ο πατέρας του συμβουλεύτηκε έναν ψυχολόγο που ασχολείται με παιδιά διάνοιες. Εκείνος τον χαρακτήρισε «αγνή διάνοια» μετά από σχετικές δοκιμασίες για το IQ.

Ο Πίτερ Μαϊλής σημείωσε πως ο ίδιος και η σύζυγός του, επιτρέπουν στον Ουίλιαμ να αποφασίζει τους τομείς που θα ακολουθήσει ανάλογα με το ενδιαφέρον του.

«Ο,τι μαθήματα θέλει να πάρει, είναι εντάξει με εμένα. Δεν θέλω να τον πιέσω» δήλωσε.

Ο καθηγήτης Ιστορίας του Ουίλιαμ, Ααρον Χόφμαν, είπε πως το παιδί ταίριαξε με τους άλλους φοιτητές του Κολεγίου. «Δεν έχουμε παρεκκλίνει από κάποιο θέμα: Χίτλερ, Μουσολίνι, το Ολοκαύτωμα, Πόλεμοι»… Αν είναι εδώ για το Κολέγιο, θα έχει αντίστοιχου επιπέδου μάθηση» ανέφερε.

 Η μόνη διαφορά που ο ίδιος παρατήρησε, είναι πως ο Ουίλιαμ, δεν κρατά σημειώσεις όπως οι άλλοι μαθητές, αλλά απλά ακούει, διαβάζει και απορροφά την ύλη.

Πέρα από όλα αυτά, ο Πίτερ Μαϊλής, λέει πως ο γιος του παραμένει προσγειωμένος. «Θέλω απλά να εκτιμήσει το δώρο που έχει, κάτι το οποίο νομίζω πως κάνει…Του λέω,’Ο Θεός σου έδωσε ένα δώρο. Το χειρότερο θα είναι να απορρίπτεις αυτό το δωρο και να μην το χρησιμοποιήσεις για να γίνει καλύτερος ο κόσμος’».