Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξόδεψε πάνω από 2 εκατ. δολάρια για να χτίσει πόλη στη μνήμη του παππού του



Τα έργα για την κατασκευή μιας νέας πόλης, εντός της Πιονγκγιάνγκ, επιθεώρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, προτρέποντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν πιο εντατικά, ώστε η παράδοση του έργου να γίνει στις 15 Απριλίου, ημέρα γέννησης του παππού του και ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο οποίος γεννήθηκε το 1912 και απεβίωσε το 1994.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νότιας Κορέας Yonhap, η πόλη έκτασης 900.000 τ.μ. που θα είναι αφιερωμένη στον Κιμ Ιλ Σουνγκ, αναμένεται να στεγάσει 4.800 νοικοκυριά και θα διαθέτει 30 κοινόχρηστες εγκαταστάσεις ενώ το συνολικό κόστος του φιλόδοξου έργου ανέρχεται στα 2,8 εκατ. δολάρια. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε επιθεωρήσει το έργο τον Ιανουάριο και πρόσφατα, πραγματοποίησε δεύτερη επίσκεψη, κατά την οποία, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA), δήλωσε στους εργαζόμενους: «Μόνο 30 ημέρες έχουν απομείνει πριν την Ημέρα του Ήλιου», αναφερόμενος στα γενέθλια του Κιμ Ιλ Σουνγκ, για τον οποίο η προσωπολατρία εξακολουθεί να υφίσταται και μετά τον θάνατό του.

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, αρχικά, είχε θέσει καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου με το όνομα «Ryomyong Street», το τέλος του 2016, όμως, οι έντονες πλημμύρες που έπληξαν το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας το περασμένο έτος, καθυστέρησαν τα έργα και στέρησαν το κράτος από πολύτιμους πόρους για την κατασκευή του.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας χαρακτήρισε την κατασκευή της νέας πόλης στη μνήμη του Κιμ Ιλ Σουνγκ «ένα πρότζεκτ επίδειξης για την προνομιούχο τάξη της Πιονγκγιάνγκ και όχι για τους απλούς πολίτες της Βόρειας Κορέας».