Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο γάμος μου με την Νταϊάνα είναι μια ελληνική τραγωδία



Την ώρα που ο γάμος του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα κατέρρεε, ο πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις του...

Επιασε χαρτί και στυλό και έγραψε: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνουν ορισμένα πράγματα μέχρι να του συμβούν. Ολα γίνονται χειρότερα και χειρότερα. Μια ημέρα θα σας πω όλη την ιστορία. Είναι ένα είδος ελληνικής τραγωδίας και θα γινόταν καλό σενάριο», έγραψε σε γράμμα του προς την πρώην Πρώτη Κυρία Νάνσι Ρίγκαν.

Αυτή είναι μία από τις επιστολές που έστειλε ο πρίγκιπας Κάρολος στην Ρίγκαν, που όπως αποκαλύπτει η Daily Mail με ημερομηνία 21 Ιουνίου 1992. Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πως αυτή είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο πρίγκιπας απελευθερώνεται και απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που καταλάβαινε πώς είναι να είσαι εκτεθειμένος.

Ο Κάρολος μέσα από τις επιστολές του προς τη Ρίγκαν, με την οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις μέχρι να πεθάνει αποκαλύπτει τη συναισθηματική του αναταραχή και την παρηγοριά που έψαχνε.

20426.jpg
Τα γράμματα διαφέρουν ως προς τον τόνο και το περιεχόμενο και γράφονται με μαύρο μελάνι, με άλλα να γράφονται στο Highgrove και το Sandringham, άλλα στο Birkhall, ενώ ένα στα 35.000 πόδια ενώ ο πρίγκιπας πετούσε από το Λονδίνο στην Ουάσινγκτον. Το συγκεκριμένο στην αριστερή γωνία γράφει

«Αεροπορικώς μεταξύ Ουάσινγκτον και Ηνωμένου Βασιλείου».

Σύμφωνα με την Daily Mail, μέσα από τις επιστολές αποκαλύπτονται για πρώτη φορά πώς αισθανόταν ο πρίγκιπας Κάρολος:

Απελπισμένος για τον γάμο του που θύμιζε «ελληνική τραγωδία», όπως λέει: «Είναι τόσο άσχημα... που ελάχιστοι άνθρωποι θα το πίστευαν».
Συντετριμμένος από τον θάνατο της γιαγιάς του: «Εχω τρομάξει με την απώλειά της... αφήνει ένα τεράστιο κενό στη ζωή μου.
Ταλαιπωρημένος από τους φόβους του για την κριτική που του ασκείται σχετικά με τον γάμο του: «Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από φρικτά βιβλία που δεν μπορείτε να φανταστείτε τι περιέχουν».
Οι επιστολές είναι μέρος της ιδιωτικής συλλογής της Νάνσι Ρίγκαν, η οποία μετά τον θάνατό της τον Μάρτιο του 2016 παραδόθηκε στο Προεδρικό Ιδρυμα και τη Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στην Κοιλάδα Simi, στην Καλιφόρνια.

20471.jpg
Η βαθιά φιλία και η εμπιστοσύνη μεταξύ του πρίγκιπα Κάρολου και της Νάνσι Ρίγκαν δεν ήταν γνωστή σε όλους.

Η Τζοαν Ντρέικ, πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Ρόναλντ Ρίγκαν και πλέον διευθύνουσα σύμβουλος του Ιδρύματος αναφέρει: «Ο πρόεδρος και η κ. Ρίγκαν είχαν μια πραγματική φιλία με τη βασιλική οικογένεια, ειδικά με τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Μοιράστηκαν τα σκαμπανεβάσματα της ζωής και έγραψαν ο ένας στον άλλον υποστηρικτικά λόγια, ειδικά για καταστάσεις που είχαν έρθει στη δημοσιότητα».

Ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε με τους Ρίγκανς πρώτη φορά το 1974 όταν υπηρετούσε στο πολεμικό ναυτικό και είχε προσκληθεί σε ιδιωτικό δείπνο στο σπίτι του στο σπίτι του τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βρετανία Γουόλτερ Ανενμπεργκ στο Παλμ Σπρινγκς. Εκείνη την εποχή, ο Ρίγκαν ήταν κυβερνήτης στην Καλιφόρνια.

Αυτή η φιλία κράτησε μέχρι και τον θάνατο της Ρίγκαν, η οποία έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ, τον περασμένο Μάρτιο.