Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι- Έληξε ο συναγερμός



Στην αρχή αναφέρθηκε ότι εκκενώθηκε η Ντίσνεϊλαντ, κάτι που διαψεύστηκε άμεσα.

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες, ο συναγερμός έληξε ενώ ο σταθμός Marne la Vallée που έκλεισε ως μέτρο ασφαλείας μέχρι να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης, παραμένει κλειστός για το κοινό προληπτικά.

Η παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών στο σημείο, καθώς και οι πληροφορίες που έφταναν από παντού δημιούργησαν αναστάτωση στους επισκέπτες, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν κάποιο καταφύγιο. 

Έπειτα από τις πρόσφατες φονικές επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια, η Γαλλία βρίσκεται σε επιφυλακή και οι πολίτες βρίσκονται διαρκώς υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων.

«Ο σταθμός Marne la Vallée έκλεισε για προφύλαξη», ανέφερε μια αστυνομική πηγή από την περιοχή. «Έρευνες είναι σε εξέλιξη μετά από προειδοποίηση για ύποπτο πακέτο», πρόσθεσε.

«Μόλις έφυγα από τη Ντίσνεϊλαντ. Νομίζω ότι υπήρχε ένας ύποπτος τρομοκράτης σε κάποιο από το ξενοδοχεία του πάρκου», έγραψε στο Twitter αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι στρατιώτες παρέκαμψαν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες οι γαλλικές αρχές είχαν συλλάβει έναν 28χρονο άντρα με όπλα και πυρομαχικά, την ώρα που έμπαινε στο ξενοδοχείο «New York», στη Ντίσνεϊλαντ.