Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Νότια Κορέα: «Ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνάς μας»



Το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας υποστήριξε ότι ρωσικά και κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνας της Νότιας Κορέας (KADIZ) με τη Σεούλ να σηκώνει τα αεροσκάφη της σε απάντηση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (JCS) της Σεούλ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «μεταξύ 11:53 π.μ. και 12:10 μ.μ., τα κινεζικά και ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στην KADIZ από τα βόρεια του ανατολικού νησιού Ουλλούνγκ και εξήλθαν από αυτήν ανατολικά των ανατολικότερων νησίδων Ντοκντό».

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι το JCS «εντόπισε τα κινεζικά και ρωσικά αεροσκάφη πριν από την είσοδό τους στο KADIZ και κινητοποίησε τα μαχητικά αεροσκάφη της Αεροπορίας για να λάβει τακτικά μέτρα έναντι ενδεχόμενου κινδύνου».

 

Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η «ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας» της Νότιας Κορέας είχε δημιουργηθεί από τη Σεούλ μονομερώς και δεν δημιουργεί νομικές υποχρεώσεις για άλλες χώρες. Η Δημοκρατία της Κορέας επιμένει ότι οι άλλες χώρες ενημερώνουν για τα αεροσκάφη τους που διέρχονται από τον εν λόγω χώρο.