Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024 -

Νέες ιρανικές απειλές κατά του Ισραήλ: Θα χτυπήσουμε όλες τις υποδομές



Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα «εγκλήματά του», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος.

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (το Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος ενώ αναχωρούσε για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στην Ντόχα είναι η συζήτηση των διμερών σχέσεων και η υπογραφή συμφωνιών με την καταριανή κυβέρνηση. Παράλληλα θα συμμετάσχει σε σύνοδο του Διαλόγου Ασιατικής Συνεργασίας.

«Ο δεύτερος στόχος είναι να συζητηθεί πώς οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή…και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν αναταραχή στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.

Απειλές κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκερί, λέγοντας ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης είναι έτοιμο να επαναλάβει την πυραυλική του επίθεση με «πολλαπλασιασμένη ένταση» εάν το Ισραήλ απαντήσει στο έδαφός του.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς, που έχει τρελαθεί, δεν περιοριστεί από την Αμερική και την Ευρώπη και σκοπεύει να συνεχίσει τέτοια εγκλήματα ή να κάνει οτιδήποτε κατά της κυριαρχίας ή της εδαφικής μας ακεραιότητας, η επιχείρηση [της Τρίτης] θα επαναληφθεί με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος και θα χτυπήσουμε όλη τους την υποδομή», είπε ο Μπαγκερί.

Το Ιράν που εκτόξευσε χθες περίπου 200 πυραύλους έχει αποφύγει να βάλει στο στόχαστρο τους ισραηλινούς αμάχους, αν και είναι «εντελώς εφικτό», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις έγιναν μία ημέρα μετά τα κύματα βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ καθώς και μετά την κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ και την αποστολή στρατευμάτων του στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι θα ανταπαντήσει στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση.