Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Mε τον Χίτλερ φέρεται να συνέκρινε τον Τραμπ η διευθύνουσα σύμβουλος της HP



Την αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο εξέφρασε η Μεγκ Ουίτμαν, διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett Packard και χορηγός των Ρεπουμπλικάνων. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ και δύο πηγές, φέρεται να συνέκρινε τον Τραμπ με φασίστες ηγέτες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι.

Η Ουίτμαν φέρεται να έκανε αυτή την τοποθέτηση προχθές Παρασκευή, σε μια εκδήλωση με οικοδεσπότη τον άλλοτε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, η ίδια επέκρινε τον Πολ Ράιαν, τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, διότι τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ.

 

Δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, στο Παρκ Σίτι, στη Γιούτα, επιβεβαίωσαν μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι αυτό ήταν το περιεχόμενο της τοποθέτησης της Ουίτμαν. Η διευθύνουσα σύμβουλος της HP δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η δισεκατομμυριούχος Ουίτμαν, η οποία υποστήριξε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Κρις Κρίστι, κατέβαλε εντατικές προσπάθειες προκειμένου να μην κερδίσει ο Τραμπ το χρίσμα του GOP. Τον Φεβρουάριο, είχε αποκαλέσει τον υποψήφιο «ακατάλληλο» για να γίνει πρόεδρος.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ, ο Ράιαν προσπάθησε να εξηγήσει στους περίπου 300 συμμετέχοντες στην εκδήλωση πως ήταν αναγκασμένος να ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ, διότι αντιμετώπιζε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις. Έπειτα από εβδομάδες σιωπής, τάχθηκε υπέρ του μεγιστάνα των ακινήτων στις αρχές του Ιουνίου, διαχωρίζοντας τη θέση του από πολλά στελέχη του κομματικού κατεστημένου τα οποία θεωρούν πως η ρητορική του Τραμπ ζημιώνει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος του GOP για την προεδρία το 2012, που καταγγέλλει τη «διάχυση του ρατσισμού» από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.