
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την ικανοποίηση της Ρωσίας για την εξέλιξη του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είμαστε ικανοποιημένοι με το πόσο ρεαλιστικά και εποικοδομητικά αναπτύσσεται ο διάλογός μας και πόσο παραγωγικά», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε τις επαφές μας με την αμερικανική πλευρά. Γνωρίζετε ότι οι επαφές αυτές συνεχίζονται πολύ εντατικά».
«Αυτό (το μορατόριουμ για τις επιθέσεις στα ενεργειακά συστήματα της Ρωσίας και της Ουκρανίας) είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, χάρη στις εποικοδομητικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των επαφών μας με την αμερικανική πλευρά. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο», συνέχισε, αναφερόμενος στα όσα προέκυψαν από την επικοινωνία Τραμπ και Πούτιν.
Όσο για την «πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας», ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου ξεκαθάρισε πως για να τεθεί σε ισχύ, πρέπει να ικανοποιηθούν ορισμένες προϋποθέσεις. «Φυσικά, αυτή τη φορά πρέπει να επικρατήσει η δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας με τους Αμερικανούς (για την πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας)», είπε χαρακτηριστικά.