Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κίνα: Στη φυλακή πάνω από 280 άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπάτησης μέσω διαδικτύου



Δικαστήρια στη βορειοανατολική Κίνα καταδίκασαν σε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης τα 282 μέλη ενός τεράστιου κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου, έχοντας αποσπάσει από τα θύματα 152 εκατ. γιουάν (22 εκατ. δολάρια).

Το δικαστήριο στην πόλη Μπαϊσάν, στην επαρχία Τζιλίν, ανακοίνωσε σήμερα ότι το δίκτυο δρούσε στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ καθώς και στην Ινδονησία και τα Φίτζι.

 

Από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017, τα μέλη του κυκλώματος έστελναν διαδικτυακά μηνύματα προσκαλώντας τα υποψήφια θύματα σε μια ψεύτικη πλατφόρμα προκειμένου να αγοράσουν λαχνούς λοταρίας. Στη συνέχεια, αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και αποσπούσαν χρήματα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε το 2017 σε μια μαζική επιχείρηση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας επαναπατρίστηκαν από τα Φίτζι 77 ύποπτοι προκειμένου να δικαστούν.

 

Το δικαστήριο στη Μπαϊσάν και έξι ακόμα δικαστήρια χαμηλότερης βαθμίδας ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο αρχηγοί του κυκλώματος καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ενώ οι ποινές για τα υπόλοιπα 280 μέλη κυμαίνονταν από φυλάκιση έξι μηνών έως και κάθειρξη 15 ετών.