Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα



Η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ  νυν αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον, μετέδωσε χθες Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, σύμφωνα με πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας που είναι ενήμερη για τις προθέσεις της.

Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το CNN, επικαλούμενο με τη σειρά του τρεις πηγές που γνωρίζουν τον σχεδιασμό.

Η συνάντηση έρχεται εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα αποτελέσματα των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και τη στάση που θα κρατήσει η επόμενη διοίκηση που θα εγκατασταθεί στο Λευκό Οίκο, καθώς το Κίεβο αναζητά εναγωνίως πρόσθετους πόρους για τη συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας με εκπροσώπους του τύπου, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι είπε ότι η Χάρις θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα, αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι η αντιπρόεδρος μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθούν τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, την κρίση στο Σουδάν και μια σειρά από διμερή και περιφερειακά θέματα.

Χθες Τετάρτη, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ηγέτη την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώην πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι τον Ιούλιο, αλλά μια συνάντησή τους θα σηματοδοτούσε την πρώτη τους προσωπική επαφή από τότε που ο Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο.