Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά συνέβη. Στην Ινδονησία 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω μποτιλιαρίσματος.
Το μείγμα ζέστης και κίνησης, φαίνεται ότι αποδείχτηκε φονικό για τα 13 αυτά άτομα, τα οποία έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή προσβολή και θερμοπληξία καθώς περίμεναν μέσα στα αυτοκίνητά τους να ξεμπλοκάρουν από τις τεράστιες ουρές που είχαν δημιουργηθεί λόγω της αυξημένης κίνησης-μποτιλιαρίσματος.
Οι θάνατοι σημειώθηκαν σε μια έξοδο δρόμου στο Μπρεμπς, στην κεντρική Ιάβα, σε μια διασταύρωση που οι ντόπιοι αποκαλούν Brexit.
Παγιδευμένοι σε αυτοκίνητα και λεωφορεία επιβάτες και οδηγοί λιποθυμούσαν λόγω της αφόρητης ζέστης εκ των οποίων κάποιοι κατέληξαν.
Το τρομερό είναι ότι όλοι τους, παρά τις τεράστιες ουρές και το γεγονός ότι κινούνταν μόνο κατά μερικά μέτρα την ώρα, εμφανίζονταν απρόθυμοι να αφήσουν τα οχήματός τους!
Η κυκλοφορία αυξήθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες καθώς οι μουσουλμάνοι Ινδονήσιοι επέστρεφαν στα χωριά και τις πόλεις καταγωγής τους για να γιορτάσουν το τέλος του ραμαζανιού. Οι τεράστιες ουρές δημιουργήθηκαν στις εξόδους λόγων των διοδίων που υπάρχουν και τα οχήματα πρέπει να σταματήσουν προκειμένου να πληρώσουν το αντίτιμο που τους αντιστοιχεί.
Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μόνο σε μια μέρα έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα στην εν λόγω διασταύρωση, ενώ το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι συνολικά τις τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα.
Το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας, θορυβημένο μετά από αυτό το τραγικό απολογισμό, προειδοποίησε όσους αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα και όσους έχουν μαζί τους μικρά παιδιά να αναβάλλουν τα ταξίδια τους.
«Η κόπωση και η αφυδάτωση είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο ευάλωτων ομάδων, όπως αρρώστων και παιδιών. Επιπλέον, στις μικρές κλειστές καμπίνες των οχημάτων, μετά την επί ώρες χρήση κλιματιστικών μειώνεται το οξυγόνο και αυξάνεται το CO2», ανέφερε ειδικός στη Daily Mail.
Το υπουργείο Υγείας θορυβημένο από την τραγική αυτή εξέλιξη δημιούργησε μια γραμμή παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους στην κίνηση οδηγούς.