Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η περίεργη υπόθεση του φοιτητή που κρατείται για μήνες σε φυλακή του Τόκιο με αφορμή μια σπασμένη λάμπα



Εδώ και εννέα μήνες ένας φοιτητής από το Σακραμέντο κρατείται σε φυλακή του Τόκιο για μια περίεργη υπόθεση.

Ο Julian Adame ταξίδεψε τον Απρίλιο του 2018 στην Ιαπωνία για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, αλλά το ταξίδι πήρε εφιαλτική τροπή στις 22 Μαΐου. Ήταν μια βραδιά κραιπάλης σε διάφορα μπαρ της ιαπωνικής πρωτεύουσας που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του και να τον βάλει σε περιπέτειες. Ο νεαρός καβγάδισε και χτύπησε αστυνομικό με αφορμή μια σπασμένη λάμπα σε ένα μπαρ, την οποία θα έπρεπε να πληρώσει. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή του Τόκιο όπου παραμένει έως σήμερα.

«Ξύπνησε σε ένα άλλο μπαρ που δεν θυμάται να είχε πάει και του είπαν ότι έσπασε μια λάμπα και πως θα πρέπει να πληρώσει 1.000 δολάρια», λέει η μητέρα του Leah Smith στον τηλεοπτικό σταθμό FOX40.

Ο νεαρός φοβήθηκε τότε και προσπάθησε να το σκάσει για να καλέσει βοήθεια, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την αστυνομία. «Κάποια στιγμή ο αστυνομικός του άρπαξε το χέρι, αλλά εκείνος αντέδρασε και τον χτύπησε στο σαγόνι», προσθέτει η μητέρα.

Κάπως έτσι κατέληξε στη φυλακή με την κατηγορία της παρακώλυσης της δουλειάς της αστυνομίας. Ο Adame παραδέχθηκε την ενοχή του, ήταν έτοιμος να πληρώσει το πρόστιμο, αλλά για κάποιο λόγο, όπως αναφέρει η μητέρα του, η εκδίκαση της υπόθεσης καθυστερεί. «Δεν είναι δίκαιο. Είναι μια απλή υπόθεση. Ας τελειώνουμε επιτέλους. Το μόνο που θέλω είναι να επιστρέψει σπίτι. Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει, δεν είναι εγκληματίας», δηλώνει σε κατάσταση απόγνωσης η μητέρα του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο FOX40 επικοινώνησε με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητώντας ένα σχόλιο για την υπόθεση. «Επιβεβαιώνουμε ότι ο πολίτης των ΗΠΑ Julian Adame συνελήφθη στο Τόκιο στις 22 Μαϊου του 2018. Η ασφάλεια και η προστασία των Αμερικανών υπηκόων είναι μια από τις υψηλότερες προτεραιότητές μας. Παρέχουμε όλη την κατάλληλη προξενική βοήθεια στον κύριο Adame. Τα στελέχη του προξενείου είναι σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους του κυρίου Adame και τον επισκέπτονται τακτικά στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Τόκιο», ανέφερε χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.