Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Η κινητοποίηση στο Facebook χάρισε τη ζωή σε αγριογούρουνο που το έσκασε από το σφαγείο



Χάρη σε ένα αγριογούρουνο το οποίο το έσκασε από το σφαγείο έδωσε την Παρασκευή ο ιδιοκτήτης του, μετά από μια κινητοποίηση αλληλεγγύης υπέρ του ζώου σε ολόκληρη τη Σουηδία, μέσω του διαδικτύου.

Αποφασισμένο να σωθεί και να μην καταλήξει στο... χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το αγριογούρουνο, βάρους 110 κιλών, το έσκασε την περασμένη Δευτέρα στην πόλη Μιέλμπι της κεντρικής Σουηδίας.
Ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να το εντοπίσει την Παρασκευή, διαπιστώνοντας ότι ήταν ζωηρότατο και πανευτυχές για την ελευθερία που απολάμβανε τις προηγούμενες ημέρες.
«Είναι σε τέλεια φόρμα, καταβρόχθιζε σαπισμένα φρούτα και άλλες νοστιμιές» αφηγήθηκε ο ιδιοκτήτης στη δημόσια τηλεόραση SVT. Όπως εξήγησε, ο «δραπέτης» είχε μεγαλώσει στην ύπαιθρο, σε μια φάρμα βιολογικής εκτροφής και είχε την πολυτέλεια να περιφέρεται όπου του άρεσε.
Η φυγή του συγκίνησε πολλούς φιλόζωους και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων που κινητοποιήθηκαν αμέσως και συγκέντρωσαν, μέσω του Facebook, 2.500 υπογραφές ζητώντας από τον κτηνοτρόφο να του χαρίσει τη ζωή.
«Μετά από τόσο σαματά, αποφάσισα να το αφήσω να ζήσει μέχρι νεωτέρας» διαβεβαίωσε εκείνος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.