Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η χώρα που με 1 εκατ. δολάρια αγοράζεις μόνο ένα μπαλκόνι!



Τι σπίτι μπορείτε να αγοράσετε σε κάθε χώρα αν έχετε 1 εκατ. δολάρια; Σε κάποιες κάτι αρκετά μικρό, τύπου γκαρσονιέρα, σε κάποιες κάτι μεγαλύτερο, οροφοδιαμέρισμα και πάνω! Σε κάποιες, όμως, που ανήκουν στις πιο ακριβές αγορές ακινήτων του κόσμου, μπορείτε να πάρετε ίσως το… μπαλκόνι αλλά όχι κάτι παραπάνω.

Ενδεικτικά, στο πιο ακριβό τμήμα του Μονακό – που είναι ούτως ή άλλως η πιο ακριβή αγορά real estate παγκοσμίως- μπορείτε να αγοράσετε ένα μπαλκόνι περίπου 15 τμ!

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της βρετανικής εταιρείας consulting, τη Knight Frank, που κάθε χρόνο εκδίδει την έκθεση The Wealth Report.

Στη λίστα ακολουθεί το Χονγκ Κονγκ όπου αν είχατε 1 εκατ. δολάρια, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα μεγάλο δωμάτιο, περίπου 20 τμ ενώ...

....ακολουθεί η Νέα Υόρκη όπου θα μπορούσατε να αποκτήσετε μια στενάχωρη γκαρσονιέρα 25 τμ.

Στο γνωστό για τις τσουχτερές τιμές του Λονδίνο, μπορεί κάποιος να πάρει 28 τμ.

Στην πόλη του κόσμου με την ακριβότερη ζωή, τη Σιγκαπούρη, μπορεί κανείς να αγοράσει 39 τμ.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, το 2017, οι ακριβές αγορές έγιναν ακριβότερες αφού κόβονται τετραγωνικά που μπορεί να αγοράσει κανείς με τα ίδια χρήματα.

Η Knight Frank συμβουλεύει τους πελάτες – επενδυτές να αξιοποιήσουν ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές real estate, όπως είναι το Κέιπ Τάουν όπου με 1 εκατ. δολάρια μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα μεγάλο ακίνητο, 157 τμ και στο Σάο Πάολο που θα πάρει 173 τμ!