Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η αδυναμία του Μακρόν στη γιαγιά του



Η ιδιαίτερη σχέση του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τη γιαγιά του είναι γνωστή.

Άλλωστε, ο ίδιος δεν έχει διστάσει ποτέ να μιλήσει για τη στενή αυτή σχέση. «Αυτή μου έμαθε να δουλεύω. Ακόμα από την ηλικία των πέντε ετών, μόλις τελείωνα το σχολείο, περνούσα πολλές ώρες μαζί της, μαθαίνοντας γραμματική, ιστορία, γεωγραφία... και ανάγνωση. Πέρασα μέρες ολόκληρες διαβάζοντας δυνατά δίπλα της. Μολιέρο και Ρακίνα και Ζορζ Ντουαμέλ, συγγραφέας λίγο ξεχασμένος, τον οποίο αγαπούσε πολύ, Μοριάκ και Τζιονό», έχει δηλώσει ο παλιότερα ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η γιαγιά του Μακρόν, από την πλευρά της μητέρας του, μοιραζόταν την αγάπη για τις σπουδές με τους γονείς του. «Οι σπουδές τής επέτρεψαν να αλλάξει τη ζωή της», έχει δηλώσει ο Εμανουέλ Μακρόν, που έχει εξομολογηθεί ακόμα ότι «η παιδική μου ηλικία σημαδεύτηκε από την ανησυχία της πριν επιστρέψω μετά από κάποια εξέταση».

Πριν φύγει από τη ζωή, το 2013, πρόλαβε να δει τον αγαπημένο της εγγονό, δεξί χέρι του Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στο βιβλίο της δημοσιογράφου Αν Φουλντά, «Emmanouel Macron. Un jeune homme si parfait», υποστηρίζεται ότι ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας ήταν συντετριμμένος όταν έχασε τη γιαγιά του και ότι αναζήτησε παρηγοριά στον Ολάντ.