Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η 11χρονη Καίτη Μαντζαρίδη έπιασε το σταυρό τα Θεοφάνια στο Μόναχο - Δείτε ΦΩΤΟ



Φόρεσε την ειδική καταδυτική στολή για να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες και βούτηξε στα παγωμένα νερά του ποταμού Ίζαρ στο Μόναχο. Η 11χρονη Καίτη Μαντζαρίδη ήταν αυτή που φέτος ανέσυρε το σταυρό τα Θεοφάνια – για πρώτη φορά βγήκε στην επιφάνεια από τα χέρια μιας κοπέλας. Μαζί της βούτηξαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα δύο της αδέρφια, ο 18χρονος Αλέξανδρος και ο 19χρονος Γιώργος. Τα τρία παιδιά είναι εγγόνια του ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργου Μαντζαρίδη.


Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στις τρεις ενορίες του Μονάχου, η ακολουθία του αγιασμού έγινε στην κεντρική γέφυρα, απέναντι από το Γερμανικό Μουσείο, στα νερά του ποταμού που πηγάζει από τις Άλπεις.

Την τελετή του Αγιασμού τέλεσαν ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας και προϊστάμενος της ιστορικής Σαλβάτορκιρχε αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, και ο προϊστάμενος της ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου και ο πρωτοπρεσβύτερος του Πατριαρχείου Αντιοχείας π. Φαγιέζ Μανσούρ.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η γενική πρόξενος της Ελλάδας Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου. Η βαυαρική τηλεόραση παρουσίασε ρεπορτάζ για τον αγιασμό του Ίζαρ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους κολυμβητές που βούτηξαν για το σταυρό.

Πηγή: pontos-news.gr