Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Γερμανία: Συνελήφθη μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας



Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνεργάτη του ευρωβουλευτή του δεξιού κόμματος «Εναλλακτική για Γερμανία», Μαξιμίλιαν Κραχγια, για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Ο συλληφθείς εργαζόμενος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με το όνομα Γιαν Γκ., κατηγορείται πως συνεργαζόταν με ένα τμήμα της κινεζικών μυστικών υπηρεσιών, όπως ανέφερε ο Γερμανός Εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Εργάζεται για έναν Γερμανό βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019. Τον Ιανουάριο του 2024, ο κατηγορούμενος μετέφερε επανειλημμένα πληροφορίες σχετικά με διαπραγματεύσεις και αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον πελάτη του στις υπηρεσίες πληροφοριών», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σημειώνεται πως ο Μαξιμίλιαν Κραχ είναι ευρωβουλευτής από το 2019 και θεωρείται από τους δημοφιλέστερους υποψήφιους της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία».

Υπενθυμίζεται πως ένα 24ωρο νωρίτερα, οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν τρία ακόμη άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας και συγκεκριμένα για παροχή πληροφοριών αλλά και εξοπλισμού στρατιωτικής τεχνολογίας.

Η κινεζική πρεσβεία στο Βερολίνο αρνήθηκες τους ισχυρισμούς και κάλεσε τη Γερμανία «να σταματήσει να επικαλείται την κατηγορία της κατασκοπείας για να χειραγωγήσει πολιτικά την εικόνα της Κίνας και να την δυσφημήσει».