Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Γάλλος Πρεσβευτής: Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να έχει ρόλο στη λύση του Κυπριακού



Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Κυπριακό όταν έρθει η ώρα και αυτό δεν είναι κάτι προαιρετικό, αλλά κάτι το οποίο επιβάλλεται, δήλωσε ο Γάλλος Πρέσβης στη Λευκωσία Ρενέ Τροκάζ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τροκάζ επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του σε μια σωστή λύση η οποία να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Όπως ξέρετε η Γαλλία είναι υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι “ασφαλώς δεν θέλουμε ούτε χρονοδιαγράμματα, ούτε πιέσεις».
«Θέλουμε μια σωστή λύση η οποία να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε ο κ. Τροκάζ.

«Ασφαλώς, και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα έχει το ρόλο του να παίξει όταν έρθει η ώρα και αυτό είναι κάτι καθοριστικό», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν είναι κάτι προαιρετικό, είναι κάτι το οποίο επιβάλλεται».

Η Γαλλία, ανέφερε, «είναι μια χώρα σύμμαχος της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέσα σ` αυτό το πλαίσιο καθορίζουμε την πορεία και τη θέση μας όσον αφορά στο Κυπριακό».