Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Γαλλία: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο – Ο ήρωας καθηγητής που προστάτευσε τους μαθητές



Μετά το αιματηρό περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε σχολείο της Αράς στη Γαλλία, μαθητής του γυμνασίου αποκάλυψε πως ο καθηγητής που έπεσε νεκρός, έβαλε το σώμα του ως ασπίδα ώστε να προστατεύσει τους μαθητές και να σταματήσει τον δράστη.

Σύμφωνα με το Sky News, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ, ο άτυχος άνδρας δίδασκε γαλλική φιλολογία στο Γυμνάσιο.

Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Ο δράστης συνελήφθη, είναι Τσετσενικής καταγωγής και σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά τη διάρκεια της μανιακής επίθεσής του φώναζε «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Στις έρευνες για το περιστατικό συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική, καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει ένα κύμα διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η Χαμάς «βάφτισε» τη σημερινή ημέρα (13.10.2023) ως μέρα οργής, κάτι που σημαίνει ότι σημειώνονται επιθέσεις κατά Ισραηλινών παντού.

Ένας μαθητής του σχολείου της Γαλλίας μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ και περιέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν με τον δράστη με το μαχαίρι και τον καθηγητή που έπεσε νεκρός.

«Βγήκαμε από την τάξη για να πάμε στο κυλικείο και είδαμε τον δράστη να επιτίθεται στον δάσκαλο με δύο μαχαίρια, ενώ ο καθηγητής ήταν γεμάτος αίματα.

Προσπάθησε να μας προστατέψει και να τον ηρεμήσει. Μας φώναξε να φύγουμε αλλά εμείς δεν καταλάβαμε τι έγινε, οπότε τρέξαμε να φύγουμε», δήλωσε ο μαθητής του Γυμνασίου.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης συνελήφθη. Όπως αναφέρει το Sky News, πρόκειται για έναν 20αρη πιθανότατα πρώην μαθητή του συγκεκριμένου Γυμνασίου της Αράς στη Γαλλία, ο οποίος είναι Τσετσενικής καταγωγής και φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης ήταν καταγεγραμμένος σε λίστα παρακολούθησης της αντιτρομοκρατικής, γιατί θεωρείτο ότι είχε τάσεις για ακραίες επιθέσεις και συμμετοχή σε ακραίες οργανώσεις.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι συνελήφθη και ο αδερφός του.