Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Γαλλία: Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών



Την παραίτησή του υπέβαλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ, με τα Ηλύσια  Πεδία ωστόσο, να μην την κάνουν αποδεκτή.

Ο Γάλλος υπουργός και ένας εκ των στενότερων συμμάχων του Εμανουέλ Μακρόν, είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση για την περίοδο μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Ο ίδιος σκοπεύει να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση, θέτοντας υποψηφιότητα για τον δημαρχικό θώκο της Λυών, εν όψει των περιφερειακών εκλογών του 2020.

Ωστόσο, ο Κολόμπ δέχθηκε σειρά επιθέσεων και επικρίσεων για την επιλογή του να παραμείνει στον υπουργικό θώκο, αφότου επιθυμεί να διεκδικήσει τη δημαρχία της Λυών.

«Απέναντι στις επιθέσεις που δέχτηκε, αφότου επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος, ο πρόεδρος του επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του και του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του, αφοσιωμένος στην αποστολή του για την ασφάλεια των Γάλλων» επεσήμανε ανώτερη πηγή από τη γαλλική προεδρία.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Figaro» υποστηρίζει ότι ο 71χρονος Κολόμπ δεν επιθυμεί να «αποσταθεροποιηθεί» το υπουργείο Εσωτερικών, εξαιτίας της απόφασής του να επιστρέψει στη Λυών, όπου ήταν δήμαρχος από το 2001 έως το 2017.